Yunanistan’da Tren Kazası Protestosu

Yunanistan’da Tren Kazasında Hayatını Kaybedenler İçin Adalet Çağrısı

2023 yılında Yunanistan’ın başkenti Atina’da meydana gelen tren kazasında 57 kişi hayatını kaybetti. Bu acı olay binlerce kişi tarafından protesto edildi. Tempi Kazası Mağdur Yakınları Derneği öncülüğünde düzenlenen gösteriye sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve siyasi örgütler de destek verdi. Parlamento binası önünde toplanan yaklaşık 50 bin kişi, hayatını kaybedenler ve yaralılar için adalet istedi. Ellerinde “Unutmayacağız” ve “Oksijenim yok” yazılı pankartlar taşıyan göstericilerin yanı sıra, “Onlar kar ve zarardan bahsediyor, biz ise insan hayatından” sloganları atıldı. Gösteri genel olarak barışçıl geçse de polis ile göstericiler arasında zaman zaman gerilim yaşandı. Polis, 12 göstericiyi gözaltına aldı ve 2 kişi yaralandı. Benzer protestolar başkent Atina’nın yanı sıra diğer kentlerde de düzenlendi.

Kaza üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmesine rağmen hayatını kaybedenlerin çoğunun kesin ölüm nedeni hala belirlenemedi. Aileler, yetkililerin delilleri gizlemeye çalıştığı iddiasında bulunarak, henüz kimsenin tutuklanmadığına dikkat çekiyor. Kazanın ardından tekrar seçilen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis hükümeti, olayın nedenlerinin yargı organlarının sorumluluğunda olduğunu açıkladı.

Tempi bölgesinde 28 Şubat’ı 1 Mart’a bağlayan gece meydana gelen kaza, Atina’dan Selanik’e giden 352 kişilik yolcu treni ile yük treninin çarpışması sonucunda gerçekleşmişti. 57 kişinin hayatını kaybettiği faciada ihmalkarlık etken olmuştu. Kazanın ardından Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etmişti. – ATİNA

Related Posts

CANLI BLOG | İsrail-İran çatışmasında 9. gün: Diplomatik çabalar ortasında İsrail’den “operasyona devam” açıklaması; üst düzey İranlı komutan öldürüldü

CANLI BLOG | İsrail-İran çatışmasında 9. gün: Diplomatik çabalar ortasında İsrail’den “operasyona devam” açıklaması; üst düzey İranlı komutan öldürüldü

Rusya’dan suikast uyarısı… Pandora’nın kutusu açılır

RUSYA, İsrail’in İran’da rejim değişikliği hedefini ve ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’e suikast düzenlenmesi ihtimaline karşı çıktı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Sky News’e verdiği demeçte İran’da rejim değişikliğine ilişkin, “Hayal bile edilemez.

İtalya’da 7 kişinin öldüğü lüks yatın enkazı su yüzüne çıkarılıyor

İtalya’da geçen yıl demirliyken fırtınada batması sonucu 7 kişinin hayatını kaybettiği “Bayesian” adlı lüks yatın enkazı, deniz dibinden su yüzeyine çıkarılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan YKS’ye girecek öğrencilere başarılar diledi: Allah zihin açıklığı versin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Yarın ve Pazar günü YKS’ye girecek üniversite öğrencisi adayı tüm genç kardeşlerime yürekten başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.

BM’den uluslararası topluma çağrı: Gazze, insan yapımı bir kuraklıkla karşı karşıya

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, “Gazze’ye gelen yakıta 100 günden uzun süredir uygulanan mevcut abluka sona ermezse, çocuklar susuzluktan ölmeye başlayacak.” dedi.

Türkiye’yi sarsan 6 yaşındaki ‘gelin’ davasında şok gelişme

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin, 6 yaşındayken Kadir İstekli ile “imam nikahıyla evlendirilip” cinsel istismara uğradığı iddiasıyla açılan davada kritik bir gelişme yaşandı.