Yenidoğan Komisyon üyesi Baş: SGK’ya yapılan bildirimle hastaya uygulandığı söylenen tedavinin alakası yok

Yenidoğan Yoğun Bakım Denetim ve Değerlendirme Komisyonu: Özel Sağlık Kuruluşlarının Durumu Değerlendirildi

Yenidoğan Yoğun Bakım Denetim ve Değerlendirme Komisyonu Üyesi Ahmet Yağmur Baş, hastaneler ile SGK arasında tutarsızlık olduğunu belirtti. Özellikle özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümleri detaylı bir şekilde incelenmeli ve tedbirler alınmalıdır. bu amaçla Meclis Araştırması Komisyonu oluşturuldu. Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Yenidoğan Yoğun Bakım Denetim ve Değerlendirme Bilimsel Komisyonu ve Klinik Yoğun Bakım Derneği yetkilileri de konu hakkında bilgi verdiler.

Toplantıda, Komisyon çalışmaları hakkında bilgi veren AK Parti Adıyaman Milletvekili İshak Şan başkanlığında yapılan toplantıya, Komisyon Üyesi Ahmet Yağmur Baş, Şerife Suna Oğuz, Şule Yük, İstemiyan Çelik ve Klinik Yoğun Bakım Derneği Başkanı Sema Turan katıldılar.

Toplantıda, Başkan Şan’ın konuşmasının ardından muhalefet milletvekilleri, mağdur aileleri ziyaret programının ertelendiğini ve yeni tarih belirleme konusunda bilgilendirilmediklerini dile getirdiler. Tartışmaların yaşandığı toplantıda, özel hastanelere ilişkin verilerin eksikliği ve bazı hastanelerin ölçülere uymadığı konuları detaylıca ele alındı. Baş, hastanelerin SGK ile paylaştığı veriler ile gerçekleştirilen tedaviler arasında tutarlılık arayışında olduklarını belirtti. Geçmiş denetimlerde, ventilatör uygulamalarında ve bebeğin durumuna göre yanlış müdahalelerin yapıldığına dikkat çekti.

Baş, özellikle hastanelerin yöntemlerini ve uygulamalarını titizlikle incelediklerini, gereksiz müdahaleler ve hatalı uygulamalar olduğunda gerekli önlemleri alacaklarını vurguladı. Sağlık sektöründeki eksikliklerin giderilmesi için kararlı bir şekilde hareket edeceklerini belirtti. (DHA)

Related Posts

Katil İsrail’in Gazze’deki son saldırılarında 37 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 15’i yardım bekleyenlerden olmak üzere 37 Filistinli hayatını kaybetti.

Sarılacak kefen, defnedilecek mezar yok: Morglar sahipsiz ceset dolu

İsrail’in Gazze’deki soykırımı 21 aydır devam ediyor ve artık ne hastanelerdeki morglarda ne de cenazeleri defnedecek mezarlıklarda yer kaldı. Nasır Hastanesi yetkilileri, “Kefenimiz de kalmadı. Kimsesiz cenazeleri gelip alın ve defnedin” diyerek Gazzelilerden destek istedi.

Joseph Borrell: ABD askerleri bir ayda 550 Gazzeliyi katletti

Eski Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell​​​​​​​, ABD paralı askerlerinin bir ayda 550 Gazzeliyi öldürdüğünü açıkladı. AB Konseyi ve Komisyonunu buna sessiz kalmakla suçlayan Borrell, “Gazze’deki suçlara karşı herhangi bir eyleme geçmek için isteksiz kalmaya devam ediyorlar.” dedi.

Bakan Yerlikaya duyurdu: Yangından etkilenen vatandaşlar için ödeme

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, orman yangınlarıyla sarsılan İzmir, Bilecik ve Manisa için toplamda 21 milyon 603 bin 400 TL ödeme yapıldığını duyurdu.

Merak edilen soruyu vekiller kahvaltıda Erdoğan’a sordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz aylarda feshedildiğini duyuran terör örgütü PKK’nın silahlarının, elektrikli cihazlarla yakılarak imha edileceğini açıkladı.

İsrail basınından Rusya iddiası: Gizlice görüşüldü

İsrail’in Tahran yönetimiyle ile varılan ateşkes sırasında İran ve Suriye konularında Rusya ile gizli görüşmeler yürüttüğü iddia edildi.