Uzmanı, “risk grubundakiler dikkatli olmalı” diyerek uyardı: Grip vakalarındaki artış mevsim normallerinde

Prof. Dr. İsmail Balık’tan Grip Uyarısı Geldi!

Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Balık, grip vakalarındaki artışın mevsimsel normallere göre seyrettiğini ancak risk grubundaki bireylerin dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Balık, son günlerde grip virüslerine bağlı hastane başvurularında artış yaşandığını ifade ederken, Kovid-19 pandemisinin devam ettiğini hatırlattı ve toplumun büyük çoğunluğunun bağışıklık kazandığını söyleyerek salgın beklentisinin olmadığını vurguladı.

Nezle virüsleri ve RSV gibi diğer etkenlerin zaman zaman arttığını belirten Balık, özellikle nüfus hareketliliğinin yüksek olduğu dönemlerde bu virüslerde belirgin bir artış gözlemlendiğini sözlerine ekledi.

Mevsimsel grip vakalarındaki artışın endişe verici olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Balık, salgın düzeyinde bir artış gözlenmediğini ve sürekli tedbirler alınması gerektiğini belirtti.

Risk altındaki gruplara dikkat etmeleri gerektiğini belirten Balık, alerji hastaları, 65 yaş üstü alerjik astımı olanlar, kanser tedavisi görenler, kalp yetmezliği, kronik akciğer hastalığı ve diyabete sahip olan bireylerin risk altında olduğunu söyledi.

Virüslerin özellikle okullarda yayıldığını ve enfeksiyonların en çok çocuklar arasında bulaştığını belirten Balık, antibiyotik kullanımının gereksiz yere arttığını belirterek bu durumun olumsuz sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.

Virüs kaynaklı hastalıklarda antibiyotik kullanımının etkili olmadığını hatırlatan Prof. Dr. Balık, halkı gereksiz antibiyotik kullanımından kaçınmaları konusunda uyardı ve antibiyotiğin direnç gelişimine neden olabileceğini ve gereksiz yere kullanımının zararlı olabileceğini belirtti.

Kaynak: kilis-egitim.com.tr

Related Posts

Y kuşağının yeni korkulu rüyası bu kanser türü oldu: Neden çıktığı bilinmiyor

Giderek daha fazla genci etkileyen agresif kanser türü, uzmanları ve araştırmacıları alarma geçirdi. Henüz kesin nedeni tespit edilemedi ancak yayılma hızı endişe verici boyutlara ulaştı.

Bebeklerde inmemiş testis tedavisinde geç kalınması kısırlık ve kanser riskini artırıyor

Medipol Sağlık Grubu’ndan Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, yeni doğan erkek bebeklerde sıkça görülen inmemiş testis tedavisinde gecikmenin doğurganlığı olumsuz etkileyebileceğini ve testis kanseri riskini artırabileceğini belirtti.

Yazın bu yiyecekleri asla tüketmeyin: Vücudun soğuma mekanizmasını zorluyor

Yaz aylarında serin kalmanın yolu sofranızdan geçiyor. Uzmanlara göre, sıcak havalarla başa çıkmanın en etkili yolu, klima kullanımının yanı sıra doğru beslenme alışkanlıklarını benimsemekten geçiyor. İşte yazın tüketilmemesi gerekenler…

Çocuklarda yazın sık görülen tehdit: Gastroenterit

Kahramanmaraş’ta görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Rıza Namlı, yaz aylarında çocuklarda sıkça rastlanan gastroenterit vakalarına karşı aileleri uyardı. Özellikle bebekler ve bağışıklık sistemi zayıf çocuklar için tehlikeli olabilen bu hastalık, ciddi sıvı kaybına neden olabiliyor.

Doç. Dr. Diktaş: Bozulmaya başlayan etler, bakteriyel enfeksiyonlara yol açabilir

Doç. Dr. Diktaş: Bozulmaya başlayan etler, bakteriyel enfeksiyonlara yol açabilir

Yağlanma, kepek, kaşıntı, dökülme! Saç derisi detoksu nasıl yapılır?

Sağlıklı saçlar, sağlıklı bir saç derisiyle başlar. Günlük yaşamın koşuşturması, çevresel kirlilik, kullanılan ürünlerin kalıntıları ve bazen farkında olmadan yaptığımız hatalar… Hepsi saç derimizin doğal dengesini bozabiliyor. Bu dengesizlik zamanla yağlanma, kepek, kaşıntı ve hatta saç dökülmesi gibi sorunlara yol açabiliyor. Peki ne yapmalı?