Türkiye’yi sarsan 6 yaşındaki ‘gelin’ davasında şok gelişme

Yargıtay, H.K.G. Davasındaki Mahkumiyet Kararlarını Usulden Bozdu

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, dini nikah adı altında evlendirilen ve cinsel istismara uğrayan H.K.G. davasında verilen mahkumiyet kararlarını usulden bozdu. Davanın yeniden istinaf mahkemesinde görüleceği açıklandı.

İsmail Ağa Cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı olan H.K.G., henüz 6 yaşındayken cemaat üyesi Kadir İstekli ile evlendirilmiş ve yıllarca cinsel istismara maruz kalmıştı. Kadir İstekli davada 30 yıl hapis cezası almıştı.

İstinaf mahkemesi, cezaları yetersiz bularak kararı bozdu ve sanık Kadir İstekli’ye hem çocuğun cinsel istismarı hem de cinsel saldırı suçundan ceza verilmesini talep etti. Dosya yerel mahkemeye gönderildi.

NOW Haber’den Alican Uludağ’ın haberine göre, İstanbul 2. Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi ise Kadir İstekli’ye bu kez 2 ayrı suçtan toplam 36 yıl hapis cezası verdi. Baba 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılırken annenin dosyası ayrıldı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, tarikatta yaşanan istismar davasında verilen mahkumiyet hükümlerini usulden bozarak dosyanın yerel mahkemeye gönderilmesini talep etti. Yargıtay, dosyaya tekrar kendisinin bakmasını istedi.

Yargıtay’ın kararının ardından dava dosyası İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi’ne gönderilecek ve istinaf mahkemesi dosya hakkında kararını verecek.

Related Posts

CHP’li vekillerin dokunulmazlıkları kalkacak mı? 33 ayrı suçlama var! Fezlekenin detayları belli oldu

CHP’li milletvekillerine 33 ayrı suçtan dokunulmazlıkların kaldırılması talebiyle hazırlanan fezleke Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) geldi. 61 Milletvekili hakkında hazırlanan fezlekenin detayları ortaya çıktı

Sağlık ekibinin ihbarına giden polisi bıçakladı! Ortalık karıştı

Balıkesir’in Karesi ilçesinde, 112 sağlık ekibinin ihbarına müdahale eden bir polis memurunu bıçakla yaralayan B.Ç. (40), polis tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. Yaralı polis ve şüpheli hastaneye kaldırıldı.

Araç şarampole devrildi, 1 kişi öldü 2 kişi yaralandı

Uşak’ta sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirdikten sonra şarampole devrilen otomobilde Kazım Sağcan (16) öldü, 2 kişi hafif yaralandı.

Eskişehir’de otomobil direğe çarptı: 1’i ağır 4 yaralı

Eskişehir’de otomobilin direğe çarpması sonucu 1’i ağır 4 kişi yaralandı.

Elon Musk, Amerika Partisi’ni kurdu: Demokraside değil tek partili bir sistemde yaşıyoruz

Elon Musk, Amerika Partisi’ni kurdu: Demokraside değil tek partili bir sistemde yaşıyoruz

Folklorun esrarengiz yaratıkları! Japonya’da yılan efsaneleri

Folklorun Derinliklerinde Gizemli Bir DünyaJaponya’nın zengin mitolojik ve folklorik mirası, yılanların hem korku uyandıran hem de saygı duyulan varlık olarak yer aldığı büyüleyici hikayelerle dolu. Shinto inancının ve Japon halk anlatılarının temel …