Tekirdağ’da doğal gaz üretimi artırıldı

Tekirdağ ve Silivri’den Günlük 200 Bin Metreküp Doğal Gaz Üretimi Yapılıyor

Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinden TBNG, Tekirdağ ve Silivri’de bulunan 90 sondaj kuyusundan günlük 200 bin metreküp doğal gaz üretimini gerçekleştiriyor. Sondaj kuyularından elde edilen gaz, bölgedeki 60’a yakın sanayi tesisine ulaştırılıyor.

Yıllık Üretim Hedefi 100 Milyon Metreküp

Şirket, yeni bir sondaj programıyla günlük doğal gaz üretimini 250 bin metreküpe, yıllık toplam üretimini ise yaklaşık 80 milyon metreküpten 100 milyon metreküpe çıkarmayı planlıyor.

TBNG Üst Yöneticisi (CEO) Sinan Furat, Karadeniz Mahallesi’nde yaptığı açıklamada, Trakya bölgesinde 40 yıldan uzun süredir faaliyet gösterdiklerini belirtti. Karadeniz Mahallesi’nde yürütülen sondaj faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Furat, “Buradaki hedefimiz, 1200 metre derinlikten günlük yaklaşık 20 bin metreküp doğal gaz üretmektir. Günlük 200 bin metreküplük üretimimiz, yaklaşık 80 bin konutun doğal gaz ihtiyacını karşılamaktadır” dedi.

2025 Sondaj Programı ve Gelecek Hedefler

Furat, 2025 yılı sondaj programlarının 4 kuyudan oluştuğunu belirtirken, gelecek aylarda son sondaj kuyusuna geçeceklerini açıkladı. Trakya’da bugüne kadar 500’den fazla kuyu açtıklarını vurgulayan Furat, “Ülkemizin doğal gaz ve petrol ihtiyacı, özel sektör firmaları ve TPAO gibi milli gruplar tarafından karşılanmaktadır. Trakya, uzun yıllardır doğal gaz ve petrol üretiminin gerçekleştirildiği önemli bir bölgedir” şeklinde konuştu.

Related Posts

Büyük merkez bankalarında nisanda temkinli adım

Dünya genelinde enflasyonla mücadele devam ederken, ABD’nin korumacı ticaret politikasının küresel ekonomi üzerindeki belirsizlikleri artırması merkez bankalarını temkinli davranmaya sevk ediyor.

Trump iş dünyası liderleriyle bir araya geldi

ABD Başkanı Donald Trump, ülkede yatırım yapan şirketlerin üst yöneticileriyle bir araya gelerek, ekonomi gündeminin Amerika’da iş yapmayı kolaylaştırmak olduğunu belirtti.

Brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? Küresel petrol piyasalarında neler oluyor? 30 Nisan 2025 Çarşamba petrol fiyatları

Talep zayıflığı ve arz fazlalığı endişeleri, petrol fiyatlarını yüzde 16’yı aşan kayıpla Kasım 2021’den bu yana en büyük aylık düşüşe yöneltti

Brent petrolde Kasım 2021’den bu yana en sert düşüş

Küresel talep zayıflığı ve arz fazlası beklentileri, petrol piyasalarını baskı altına aldı. Brent petrol, yüzde 16’yı aşan aylık kayıpla 62,57 dolardan işlem görüyor. Bu düşüş, Kasım 2021’den bu yana yaşanan en büyük aylık gerileme olarak kayıtlara geçti.

Temu’da fiyatlar arttı: Vergiler yüzde 145’e çıktı

Çin merkezli e-ticaret platformu Temu, ABD’ye gönderilen ürünler için ‘ithalat ücreti’ adı altında yaklaşık yüzde 145 oranında ek maliyet getirmeye başladı.

İşte doların kaderinin belli olacağı gün

Uzmanlar, bu hafta açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisinin doların yönünde belirleyici olacağını belirtiyor. Fed’in faiz politikası üzerinde etkili olabilecek veriler, piyasaların faiz indirimi beklentilerini yeniden şekillendirebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir