Rusya’dan Ukrayna’ya en yoğun saldırı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusya, Gece Boyu En Yoğun Saldırıyı Gerçekleştirdi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus ordusunun gece boyunca 728 drone ve 13 füze ateşleyerek savaşın başından bu yana en yoğun saldırıyı gerçekleştirdiğini duyurdu. Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna’daki 741 hedefe 300’den fazla İran yapımı Shaded dron ve 13 İskender ile Kinjal tipi balistik füze ile saldırı düzenlediğini belirtti. Bu saldırının savaşın başladığı 2022’den bu yana bir gün içinde gerçekleşen en yoğun hava saldırısı olduğunu vurgulayan Zelenskiy, yerli üretim dronların da saldırıların püskürtülmesinde kullanıldığını ve onlarca hedefin başarıyla vurulduğunu ifade etti.

Rus Petrolüne Yönelik Yaptırım Çağrısı

Zelenskiy, Rusya’nın ana hedefinin Lutsk olduğunu belirterek, diğer bölgelerde de saldırılar nedeniyle hasar meydana geldiğini aktardı. Zelenskiy, “Bu çok anlamlı bir saldırıdır. Barışın sağlanması ve ateşkesin tesis edilmesi için yapılan çabalara karşın Rusya’nın saldırılarına devam etmesi, yaptırımların gerekliliğinin bir başka kanıtıdır. Petrol ile beslenen Rus savaş makinesine karşı yaptırımlar, petrolü satın alan ve bu cinayetlere destek verenlere ikincil yaptırımlar uygulamalıyız. Ortaklarımız Rusya’yı yeni saldırılar düzenlemek yerine savaşı sona erdirmeye zorlamalıdır. Barış isteyen herkesin harekete geçmeye hazır olması gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Belediye duyurdu: Kadınlara ücretsiz olacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 9-45 yaş aralığındaki kız çocuklarına ve kadınlara yönelik HPV aşısı başvurularını başlattı.

Trump’tan Putin’e Ukrayna resti! O tarihe kadar süre tanıdı!

ABD, Rusya’ya Ukrayna ile anlaşması için son tarih verdi. ABD’nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı John Kelley, ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Ukrayna ile anlaşması için 8 Ağustos’a kadar süre verdiği bildirdi. Kelley …

“Müziğin sesini kısın” diyen emekli polisi önce dövdü sonra bıçakladı

Aksaray’da emekli polis memuru, araç içerisinde yüksek sesle müzik dinlediği için uyardığı kişi tarafından önce darbedildi sonra bıçaklandı.

Dolandırıcı çetesi Çevre Bakanlığı’na üs kurmuş

Kendilerine Çevre Bakanlığı’nı üs olarak seçip, personel kartı düzenlediler. Sahte ihale evraklarını, bakanlığın toplantı salonlarında imzalatıp, milyonlarca lira vurgun yaptılar.

Gazze’de açlık artık uzaydan bile görülüyor

Gazze’deki kıtlık krizi artık uydu görüntülerine yansıyacak kadar derinleşti. Yardım kamyonlarının etrafında uzayan 2 kilometrelik insan kuyruğu, insani felaketin boyutlarını gözler önüne seriyor.

Rusya’da küçük kıyamet: 8,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Rusya’da yakın tarihin en büyük depremlerinden biri meydana geldi. 8,8 büyüklüğünde depremin merkez üssü, ülkenin doğusunda bulunan Kamçatka Yarımadası.