RTÜK’ten 5 medya kuruluşuna İBB cezası

RTÜK, Kanallara Yayın İhlali Cezaları Verdi

RTÜK’ün Üst Kurul toplantısı bugün yapıldı ve Halk TV, Szc TV, Tele1, Now TV ve Akıllı TV kanallarına yayın ihlalleri nedeniyle yaptırım kararı çıktı. Toplantıda CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt’un Halk TV’de ‘Rota’ programındaki argo ve küfürlü ifadeleri sebebiyle ceza aldı.

RTÜK açıklamasında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmasıyla ilgili bazı kanalların 6112 sayılı Kanun’a aykırı hareket ettiği ve buna yönelik cezaların Üst Kurul toplantısında belirlendiği ifade edildi.

Üst Kurul toplantısında Szc TV’deki ‘Öncesi Sonrası’ ve Tele1’deki ’18 Dakika’ programlarına İslam aleyhine ifadeler içeren cezalar verildi. Programlarda yapılan yorumların hukukun üstünlüğü ve tarafsızlık ilkelerine aykırı olduğu belirtildi.

6112 sayılı Kanun’un 8. maddesine uymayan yayınlar için yayın durdurma ve idari para cezaları uygulandı. Ayrıca Akıllı TV’ye de yayınlarında belirli koşullara uymadığı için ceza verildiği açıklandı.

KAYNAK: DHA

Related Posts

Erdoğan: İster muvafık ister muhalif olsun, herkes Türkiye’nin enerji alanında büyük bir sıçrama yaptığını kabul ediyor

Erdoğan: İster muvafık ister muhalif olsun, herkes Türkiye’nin enerji alanında büyük bir sıçrama yaptığını kabul ediyor

Hindistan Pakistan’a saldırma nedenini açıkladı: Kendisine yeni saldırılar olma ihtimalini bahane gösterdi

Hindistan, Pakistan’a füze saldırılarını, istihbarat bilgilerinin ülkeye yönelik yeni saldırılar olabileceğini göstermesi üzerine yaptıklarını bildirdi. Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sekreteri Vikram Misri, yaptığı basın açıklamasında, istihbarat bilgilerinin Hindistan’a yönelik yeni saldırıların yaklaşmakta olduğunu gösterdiğini söyledi.

CHP Van İl Başkanı’ndan mitinge çağrı: ‘Kayyum gasplarına, haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı…’

CHP’nin Türkiye’nin farklı bir illerinde düzenlenen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi, 10 Mayıs Cumartesi günü Van’da gerçekleştirilecek. CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, ”Kayyum gasplarına karşı, haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı Van halkının tamamını mitinge davet ediyoruz” dedi.

Putin: ABD-İran görüşmelerini kolaylaştırmaya hazırız

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tahran’ın nükleer programına ilişkin adil bir anlaşmaya varılması için İran ile ABD arasındaki müzakereleri kolaylaştırmaya hazır olduklarını söyledi. Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir …

Murat Ongun: Neden özel olarak hedef alındığım ortada

İBB soruşturmasında tutuklanan Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun, kendisiyle ilgili suçlamalar için “Tutuklananların bazılarının adını dahi ilk kez duydum. Bir bölümünü görsem tanımam. Ayrıca bir kısmı da AK Parti döneminde göreve başlamış kişiler” ifadesini kullandı.

Matviyenko: Batı’nın üst düzey devlet yetkililerinin Moskova’ya gelmesini engellemek için sahada çalıştığını biliyoruz

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, : Batı’nın üst düzey devlet yetkililerinin Moskova’ya gelmesini engellemek için sahada çalıştığını açıkladı.