Müzik kariyerine 1965 yılında, Adana’da bir çay bahçesinde şarkılar söyleyerek başlayan Müslüm Gürses, ilk plağını 1968’de çıkardı.
Unutulmaz parçalara imza atan sanatçı, şarkıcılığın yanında 40 sinema filminde kamera karşısına geçti.
Arabesk müziğin ustalarından olan ve hayranları tarafından ‘Müslüm Baba’ olarak anılan, 3 Mart 2013 tarihinde yaşamını yitirdi. Usta sanatçı, vefatının 11’inci yılında Türkiye’nin birçok yerinde anılmaya devam ediyor.
LOKMA VE TOST DAĞITILDI
Gürses,sevenleri tarafından Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. İstanbul’dan ve şehir dışından gelen sevenleri Gürses’i anmak için Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaydı. Gürses’in kabri başında Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi. Sevenleri, Gürses’in kabri başında hatıra fotoğrafı çektirirken, Müslüm Gürses için lokma ve tost dağıtıldı.
“MÜSLÜM BABA HER ZAMAN KALBİMİZDE”
Müslüm Gürses’i anmak için mezarı başına gelen Gül Çakıcı “Müslüm Baba’yı anmak için hayranları olarak 11’inci yılda yine buradayız. Müslüm Baba her zaman kalbimizde. Evimizin babası gibi. Onu hiçbir zaman unutmayacağız. Her zaman buradayız. Yeni nesillere aktarmak için çocuklarla her zaman buradayız” dedi.
“SADECE BİR SANATÇI DEĞİLDİ”
Müslüm Gürses’e dua etmek için gelen Ramazan Emre Yüce ise, “Rahmetli sadece bir sanatçı değildi. Biz Müslüm Gürses olarak ayrıca değerlendirebiliriz ama biz ‘Müslüm Baba’ olarak değerlendiriyoruz. Kendisi hala aramızda, inanıyorum, ruhumuzda da hissediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de öteki dünyada da birlikte olacağız” diye konuştu.
“BENZEDİĞİM İÇİN ONUR DUYUYORUM”
Müslüm Gürses’e benzerliğiyle dikkat çeken ve Gaziantep’ten gelen Mehmet Özkar ise, “Bugün Müslüm Baba’nın 11’inci ölüm yıl dönümünü anmak için tüm sevenlerimizle burada toplandık. Müslüm Baba bir idoldür; ama öldü. Rahmet okumaktan başka yapacak birşey yok. Sevgi ve saygıyla anıyoruz. Müslüm Baba bizim için tektir ve aşktır. Ben de böyle bir insana benzediğim için mutluluk, onur ve gurur duyuyorum” diye konuştu.