Mansur Yavaş’tan, mahkemenin Ümit Özdağ kararına ilk yorum: Sadece tahliye değil, beraat bekliyorduk

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Ümit Özdağ’ın Tahliyesi Adaletin Geç Kalmış Bir Tezahürüdür

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın 148 gün sonra tahliye edilmesini, davadan tamamen beraat etmesini beklediklerini ifade etti.

Ümit Özdağ, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla yargılandığı davada karar duruşması için Silivri’deki Marmara Cezaevi yerleşkesinde hazır bulundu. Duruşma öncesinde, savcının istediği ceza üst sınırının 4,5 yıldan 7 yıl 10 aya çıktığı görüldü. Özdağ, savunmasında, savcının mütalaasında değişiklik yaptığını belirterek endişesini dile getirdi. Mahkeme, Özdağ’ı herhangi bir adli kontrol hükmü uygulamadan tahliye etti ve üzerine atılı suçtan dolayı 2 yıl 4 ay 3 gün hapis cezasına hükmetti.

“Adaletin Geç Kalmış Bir Tezahürü”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Özdağ’ın tahliyesini “adaletin geç kalmış bir tezahürü” olarak yorumladı. Yavaş, sadece tahliye değil, beraat kararını da beklediklerini ve hukukun evrensel normlara göre işletilmesi gerektiğini vurguladı.

Yavaş, “148 gün boyunca, hukuken geçerli hiçbir delile dayanmayan bir dosyada tutuklu kalan Sayın Ümit Özdağ’ın serbest bırakılması, adaletin çok gecikmiş bir tezahürüdür. Bu süreçte, hukukun sadece tahliye ile değil, beraat kararıyla tecelli etmesini bekliyorduk. Hukuk; kişiye, düşünceye ya da siyasi kimliğe göre değil, evrensel normlara göre işlemelidir. Adalet, yalnızca karar anında değil, sürecin her aşamasında hissedilmelidir. Geçmiş olsun Ümit Özdağ” şeklinde paylaşım yaptı.

Related Posts

CHP’li vekillerin dokunulmazlıkları kalkacak mı? 33 ayrı suçlama var! Fezlekenin detayları belli oldu

CHP’li milletvekillerine 33 ayrı suçtan dokunulmazlıkların kaldırılması talebiyle hazırlanan fezleke Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) geldi. 61 Milletvekili hakkında hazırlanan fezlekenin detayları ortaya çıktı

Sağlık ekibinin ihbarına giden polisi bıçakladı! Ortalık karıştı

Balıkesir’in Karesi ilçesinde, 112 sağlık ekibinin ihbarına müdahale eden bir polis memurunu bıçakla yaralayan B.Ç. (40), polis tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. Yaralı polis ve şüpheli hastaneye kaldırıldı.

Araç şarampole devrildi, 1 kişi öldü 2 kişi yaralandı

Uşak’ta sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirdikten sonra şarampole devrilen otomobilde Kazım Sağcan (16) öldü, 2 kişi hafif yaralandı.

Eskişehir’de otomobil direğe çarptı: 1’i ağır 4 yaralı

Eskişehir’de otomobilin direğe çarpması sonucu 1’i ağır 4 kişi yaralandı.

Elon Musk, Amerika Partisi’ni kurdu: Demokraside değil tek partili bir sistemde yaşıyoruz

Elon Musk, Amerika Partisi’ni kurdu: Demokraside değil tek partili bir sistemde yaşıyoruz

Folklorun esrarengiz yaratıkları! Japonya’da yılan efsaneleri

Folklorun Derinliklerinde Gizemli Bir DünyaJaponya’nın zengin mitolojik ve folklorik mirası, yılanların hem korku uyandıran hem de saygı duyulan varlık olarak yer aldığı büyüleyici hikayelerle dolu. Shinto inancının ve Japon halk anlatılarının temel …