Lübnan basını: Esad ailesinden 2 kişi gözaltına alındı

Beşar Esad’ın Kuzeni Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’nda Gözaltına Alındı

Beşar Esad’ın kuzeni Dureyd Esad’ın eşi ve kızının Beyrut’taki Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’nda gözaltına alındığı duyuruldu.

Lübnan basınına yansıyan haberlerde, söz konusu kişilerin sahte Suriye pasaportuyla Lübnan’dan çıkmaya çalıştığı için gözaltına alındığı bildirildi.

Beşar Esad’ın amcası Rıfat Esad’ın oğlu olan Dureyd’in ailesinin daha önce de Lübnan’da mı ikamet ettiği yoksa Esad yönetiminin devrilmesinin ardından mı Lübnan’a geldiği bilinmiyor.

Konuya ilişkin Lübnan makamlarından resmi bir açıklama yapılmadı.

Beşar Esad’ın amcası Rıfat Esad (86), Hafız Esad’ın yardımcılığı görevinde bulunmuştu.

Fransa’da 2021’de yolsuzluk ve Suriye devlet fonlarının yasa dışı kullanımından suçlu bulunan Rıfat Esad 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Suriye basınında çıkan haberlerde 2021’de Beşar Esad’ın af kararının ardından amcasının Şam’a döndüğü ifade edilmişti.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

İşgal kararı kabul edilemez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefonda görüştü. İsrail’in, Gazze’nin tümünü askeri olarak kontrol altına alma kararının asla kabul edilemeyeceğini belirten Erdoğan, “Türkiye ateşkesin sağlanması için diplomatik çabalarını sürdürüyor” dedi.

FIFA’dan Adana Demirspor’a kötü haber

FIFA, Adana Demirspor’a 6 puan silme cezası verdi. 1. Lig’de mücadele edecek olan Adana Demirspor sezona -6 puandan başlayacak.

Alaca’da Trafik Denetimi: 52 Bin TL Cezalı

Çorum’un Alaca ilçesinde yapılan denetimde 18 araca toplam 52 bin TL para cezası kesildi.

Üniversite Öğrencisi Silahla Vuruldu, 5 Şüpheli Tutuklandı

Aydın’da bir üniversite öğrencisi başından vurulmuş bulundu, erkek arkadaşı tutuklandı.

İnegöl’de Silahlı Gasptan 6 Tutuklama

İnegöl’de mobilya sahibi Ahmet H.’yi gasp eden 8 şüpheliden 6’sı tutuklandı, 8 bin lira çalındı.

Bakan Göktaş, Yalova’da nikah şahitliği yaptı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi” çerçevesinde faizsiz kredi desteği sağlanan çiftin nikah şahidi oldu.