Kuzey Kore’den Rusya hamlesi

Pyongyang ile Moskova Arasındaki İlişkiler Yeni Bir Aşamaya Geçti

Pyongyang ile Moskova arasındaki ilişkiler yeni bir döneme girdi. Rusya’nın Nordwind Havayolları tarafından düzenlenen ilk doğrudan Moskova-Pyongyang uçuşu, pazar günü gerçekleştirildi. Yaklaşık sekiz saat süren bu uçuşun, şimdilik ayda bir kez gerçekleştirileceği açıklandı. Dönüş uçuşunun ise salı günü yapılması planlanıyor.

GÜNEY KORE’YE KAPI KAPATILDI

Kuzey Kore, Güney Kore’nin diyalog girişimlerine kesin bir dille kapıyı kapattı. Ancak Rusya ile olan ilişkilerinde yeni adımlar atılıyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un etkili ismi kız kardeşi Kim Yo Jong, Güney Kore’nin yeni Devlet Başkanı Lee Jae-myung’un uzlaşı çağrılarını “duygusal sözler” olarak nitelendirdi ve bu girişimleri sert bir şekilde eleştirdi.

Kim, devlet medyasında yayımlanan açıklamasında Seul yönetiminin sınırda bulunan hoparlör yayınlarını durdurma gibi adımlarının anlamsız olduğunu belirtti. “Birkaç duygusal sözle her şeyi değiştirebileceklerini düşünüyorlarsa, bu büyük bir yanılgı olur” dedi.

Related Posts

Arda Güler kararını “Kariyerinin dönüm noktası” şeklinde açıkladılar: Real Madrid’de zorunlu devrim

Real Madrid’de forma giyen milli futbolcu Arda Güler için dikkat çeken bir değerlendirme yapıldı.

Orman yangınlarında korkutan artış: CHP’li Gökan Zeybek’ten çarpıcı rakamlar ve ihmal vurgusu

CHP’li Gökan Zeybek, son 10 yılda orman yangınlarının arttığını söyledi. 27 binden fazla yangında 257 hektar alanın yok olduğunu belirten Zeybek, “Son 10 yılda sadece yangınlar ve ihmal artmış” dedi.

Abdurrahman Tutdere’den ev hapsinden sonra ilk ziyaret

Hakkındaki soruşturma üzerine Adıyaman Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Abdurrahman Tutdere, “ev hapsi” kararının kaldırılmasının ardından Bağlıca Köyü’nde ikamet eden anne ve babasını ziyaret etti. Annesinin hazırladığı aile yemeğine katılan Tutdere, sofrada “Özgürlük dünyanın en güzel şeyi” dedi.

Bir değil, iki değil… Yaya geçidini öğrenemeyen sürücüler

Yaya geçidinde durmama ve yayaya geçiş önceliği verme konusu sürücüler tarafından dikkat edilmeyen bir durum. Yine, yaya geçidinden geçmek isteyen bir kadına yaya geçidinde araba çarptı. O anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansırken sosyal medyada tartışma yarattı.

Akılalmaz kazanın görüntüleri ortaya çıktı! Seyir halindeyken ayağa kalkmış

Beyoğlu’nda Tarlabaşı bölgesinde 10 aracın birbirine girdiği kazada bir otobüsün içindeki kameraların kayıtları ortaya çıktı. Görüntülerde otobüs şoförü seyir halindeyken ayağa kalkıyor

Almanya’dan Türkiye’ye tersine göç başladı: Tablo tersine döndü!

Almanya’yı gönüllü olarak terk eden kaçakların sayısı, ülkeye yeni giriş yapan kaçakları geçti. Başta Türkler olmak üzere, maddi destekleri kesilen ve kamplarda yaşamak zorunda bırakılan kaçaklar, 1000 Euro harçlık ve 250 Euro yol parasını alarak ülkelerine geri dönüyor. Dönüşlerde ilk durak ise İstanbul.