Koç’un İşlettiği Yat Limanı İhalesinde Teklif Süresi Bir Kez Daha Uzatıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığından (ÖİB) yapılan duyuruya göre, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesi için daha önce 12 Haziran saat 17.30 olarak duyurulan son teklif verme süresi, 25 Haziran saat 17.30’a kadar uzatıldı.

Teklifler, ihale şartnamesinde belirtilen hususlar dikkate alınarak hazırlanıp, son teklif verme tarih ve saatine kadar ÖİB’ye elden teslim edilecek.

NE OLMUŞTU?

2021 Kasım’da Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı 2.5 milyar TL bedelle işletmesi 40 yıl süreyle Koç Holding’e verilmişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da kararıyla, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın 40 yıl süreli işletme hakkının 2.53 milyar TL bedelle Koç Holding’e verilmesini onaylamıştı. Ancak 2022 Ocak’ta Koç Holding’ten KAP’a yapılan açıklamada, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesinin Cumhurbaşkanı kararı ile iptal edildiğini duyurulmuştu. Yat limanının işletme hakkı halen Koç Holding’de bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx