KKTC’ye Tam Destek Mesajı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: “Türkiye, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Her Alanda Destek Vermeye Devam Ediyor”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) her alanda destek sağladığını belirterek, “Bugün KKTC, Doğu Akdeniz’in kalbinde bir barış ve istikrar adası olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.” dedi.

Başkent Lefkoşa’da düzenlenen Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) KKTC 2. Olağan Bölge Genel Kurulu’na Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler ve diğer önemli isimler katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, konuşmasında Türkiye’nin KKTC’ye sağladığı desteğin kardeşlik temelinde güçlü bir şekilde devam ettiğini vurgulayarak, 2024 yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması kapsamında KKTC’ye toplam 15,9 milyar lira kaynak tahsis edildiğini açıkladı.

Yılmaz, Türkiye’nin KKTC’ye destekleriyle ilgili olarak, altyapı projelerinden sağlık ve eğitime, tarımsal sulamadan dijitalleşme projelerine kadar geniş bir yelpazede kaynakların kullanıldığını belirtti. Bunlar arasında Lefkoşa Çevre Yolu gibi ulaşım projeleri, modern sağlık merkezleri, eğitim reformları ve su temini projeleri bulunmaktadır.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık mücadelesini övgüyle anarak, KKTC’nin Doğu Akdeniz’de barış ve istikrar adası olma yolunda başarılı adımlar attığını söyledi. Ayrıca, UID’nin KKTC’nin uluslararası alandaki konumunu güçlendirmek için önemli olduğunu belirtti.

Yılmaz, sivil toplum hareketlerinin barış ve istikrar için önemli olduğunu vurgulayarak, UID’nin toplumsal barışın tesisi için çalışmalarını genişletmesini beklediklerini ifade etti.

Related Posts

İstek parça cinayetinde boğazı kesilerek öldürülen Onur Şener davasında cezada indirim kararı

Ankara’da istek parça cinayeti olayında vahşice öldürülen 45 yaşındaki Onur Şener davasında Yargıtay’ın bozma kararından sonra yeniden yargılama yapıldı. Sanıklardan Ali Gündüz kasten öldürme suçundan 9 yıl hapis cezası alırken diğer sanık Semih Alpsoy’un kasten öldürmeye yardım cezasında indirim yapıldı

Katil İsrail’in Gazze’deki son saldırılarında 37 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 15’i yardım bekleyenlerden olmak üzere 37 Filistinli hayatını kaybetti.

Sarılacak kefen, defnedilecek mezar yok: Morglar sahipsiz ceset dolu

İsrail’in Gazze’deki soykırımı 21 aydır devam ediyor ve artık ne hastanelerdeki morglarda ne de cenazeleri defnedecek mezarlıklarda yer kaldı. Nasır Hastanesi yetkilileri, “Kefenimiz de kalmadı. Kimsesiz cenazeleri gelip alın ve defnedin” diyerek Gazzelilerden destek istedi.

Joseph Borrell: ABD askerleri bir ayda 550 Gazzeliyi katletti

Eski Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell​​​​​​​, ABD paralı askerlerinin bir ayda 550 Gazzeliyi öldürdüğünü açıkladı. AB Konseyi ve Komisyonunu buna sessiz kalmakla suçlayan Borrell, “Gazze’deki suçlara karşı herhangi bir eyleme geçmek için isteksiz kalmaya devam ediyorlar.” dedi.

Bakan Yerlikaya duyurdu: Yangından etkilenen vatandaşlar için ödeme

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, orman yangınlarıyla sarsılan İzmir, Bilecik ve Manisa için toplamda 21 milyon 603 bin 400 TL ödeme yapıldığını duyurdu.

Merak edilen soruyu vekiller kahvaltıda Erdoğan’a sordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz aylarda feshedildiğini duyuran terör örgütü PKK’nın silahlarının, elektrikli cihazlarla yakılarak imha edileceğini açıkladı.