Kararın örneği az..Öğretmen kadın kocasına nafaka ödeyecek? Peki koca bunu nasıl başardı?
Diyarbakır’da öğretmenlik yapan bir çocuk annesi N.K., 16 yıl önce ilk evliliğinden sonra bir kez evlenip boşandıktan sonra F.K. ile evlendi. F.K. ile yaşayan ve iki çocuğu bulunan N.K., geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtı.
Dava dilekçesinde, N.K. eşinin evliliği ciddiye almadığını, evin ve çocukların ihtiyaçlarıyla ilgilenmediğini iddia ederek, maddi-manevi tazminat, iştirak ve yoksulluk nafakası talebinde bulundu. F.K. ise dilekçesinde olayların uydurma olduğunu belirterek, tüm sorumluluklarını yerine getirdiğini savundu ve maddi-manevi tazminat ile yoksulluk nafakası talebinde bulundu.
MAHKEME 2 YIL SÜRDÜ
Diyarbakır 1. Aile Mahkemesi’nde süren boşanma davası sonunda mahkeme, tarafların eşit kusurlu olduğuna hükmederek çifti boşadı.
Gerekçeli kararda, kadının eşinin önceki evliliğinden olan çocuklarına karşı düşmanca davrandığı ve sürekli hakaretlerde bulunduğu belirtildi. Mahkeme kararında ayrıca kadının bir çocuğuna şiddet uyguladığı da vurgulandı.
KADIN ÇOCUKLARA ŞİDDET UYGULADI
Mahkeme kararına göre, her iki tarafın davranışları sebebiyle birliğin devamının artık mümkün olmadığı ve boşanmanın gerektiği belirtildi.
Mahkeme, kadının eski eşine aylık 3 bin TL nafaka ödemesine karar verdi. Kararda, “Karşı davacı erkek yararına karar tarihinden itibaren geçerli olmak üzere aylık 3 bin TL tedbir nafakasının davalı kadından alınarak, karşı davacı erkeğe verilmesine, karar kesinleşinceye kadar devamına” hükmü yer aldı.
Dava sonucunda kadının kararın iptali için dava açacağı belirtildi. Kocanın Avukatı Ayşegül Birtane, “Boşanma sonrası erkek müvekkilimizin düzenli bir gelirinin olmaması ve işinin bulunmaması nedeniyle lehine nafakaya hükmedildiğini” belirtti.