İYİ Parti’den İmralı görüşmeleri karşıtı ittifak hazırlığı

İYİ Parti Genel Başkanı’nın Çağrısına Parti Liderlerinden Destek

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, geçen hafta DEM Parti İmralı Heyeti ile görüşmeme kararı aldıklarını duyurmuş ve diğer partilere çağrıda bulunarak, “Sevdası Türkiye, kaygısı Türk milletinin geleceği olan herkesi İYİ Parti’nin çatısı altında buluşmaya ve büyük milli mücadeleye katkı sağlamaya davet ediyorum” demişti.

Bu çağrının ardından ATA Parti, Milli Yol Partisi ve Memleket Partisi gibi birçok parti ile temaslara başlandı.

‘BİR İTTİFAK OLUŞUYOR’

İYİ Parti Kurumsal İlişkiler Başkanı Şükrü Kuleyin konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Genel Başkanımızın çağrısına olumlu yanıt veren partiler bulunuyor. Görüşmeler halen devam etmekte. Meclis’te grubu olan ve yeni çözüm sürecine karşı çıkan tek parti olduğumuz için etrafımızda bir ittifak oluşuyor. Artık partilerin değil milletin sözünün önemi büyük” şeklinde konuştu.

‘İYİ PARTİ İÇİN UYGUN BULDUK’

ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“ATA Parti, Türklüğün geleceği için bir araya gelen Türkçü, Toplumcu, Doğacı, Bilimci, Atacıların oluşturduğu bir partidir. Atatürk’ün Türk Devrimi’ni çağa taşımak, Türkiye’nin Atatürk dönemindeki yükselişine katkı sağlayacaktır. Gelişi başlayan karşı devrimin izlerini silmeyi hedefliyoruz. ATA Parti, Türklüğün beklediği bir gerçektir. Ülkemizin sürüklenmekte olduğu tehlikeden kurtulması için, önemli konularda hassas olan partiler, dernekler, vakıflar ve topluluklar ile güçbirliği yapmayı zorunlu görüyoruz. Diğer partiler ve kuruluşlar ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, ‘Güç Birliği’ çerçevesinde TBMM’de grubu olan, kötü gidişe karşı onurlu direniş gösteren İYİ Parti ile çalışmaya karar verdik. Bu ittifak içinde yer alan partiler ve kuruluşlar kimliklerini koruyacak ve geliştirecektir. Cumhuriyetçilerin Güç Birliği, BOP tuzaklarını bertaraf edecektir.”

(ANKA HABER AJANSI)

Related Posts

Ağrı’da trafik kazası: Karı koca hayatını kaybetti

Edinilen bilgiye göre, kaza saat 13.45 sıralarında Erzurum Caddesi üzerinde meydana geldi. Hasan Taylı (61) yönetimindeki 34 LE 8986 plakalı motosiklet, Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası önünde U dönüşü yapmak için duraklayan Mahir A …

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şentürk’ü ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Şentürk’ü ziyaret etti.

AKP’nin kamp yaptığı otel Aktaş’ın ortağının

Kızılcahamam’daki Eliz Otel, Topal İhsan lakaplı itirafçının ortağı Dölekli’ye ait. Aktaş’ın Dölekli’yle ortak olduğu akaryakıt istasyonunun önünü de AKP açmıştı.

Çin ve Japonya arasında ‘yakın uçuş’ gerilimi

Japonya, Çin uçaklarının Doğu Çin Denizi’nde gözlem uçuşu yapan Japon uçaklarına “alışılmadık derecede yakın uçuş” yaptığını bildirerek Pekin yönetimini eleştirdi. Çin, Japonya’nın açıklamasına tepki gösterdi.

Konya’da sokak ortasında kanlı infaz: 2 ölü

Konya’da sokak ortasında düzenlenen silahlı saldırı sonucu 2 kişi hayatını kaybetti.

ABD’de protesto: 1300 kişi işten çıkarıldı

ABD Dışişleri Bakanlığı, 1300’ün üzerinde personelini işten çıkarırken, başkent Washington’da son iş gününü tamamlayan çalışanlar, mesai arkadaşlarının alkışları eşliğinde yıllardır çalıştıkları binadan ayrıldı. Bakanlık çalışanları ve destekçileri, toplu işten çıkarmaları protesto etmek üzere Washington’daki bakanlık binası önünde bir araya geldi.