İhracatta nisan ayında geçen yıla göre artış

Uludağ İhracatçılar Birliği İhracat Rakamlarını Açıkladı

Uludağ İhracatçılar Birliği (UİB), 2025 Nisan ayı ihracat rakamlarını duyurdu. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artışla 3,2 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştiren UİB, yılın ilk 4 aylık döneminde ise toplamda 13 milyar 65 milyon 358 bin dolarlık bir ihracat yaptı.

UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik, rakamları değerlendirirken, “Global ekonomideki değişiklikler, ihracatçılarımızın stratejik adımlar atmasını gerektiriyor. Ancak üyelerimizin gayretli çalışmaları sayesinde Uludağ İhracatçılar Birliği olarak ihracatımızı artırmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Aynı dönemde Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) ihracatı da yüzde 16 artarak 2 milyar 754 milyon 997 bin doları bulurken, yılın ilk 4 aylık dönemindeki toplam ihracatları yüzde 8,5 artışla 11 milyar 112 milyon 842 bin dolara ulaştı.

NİSANDA 100 MİLYON DOLARA YAKLAŞTI

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Nisan ayında 98 milyon 610 bin dolarlık bir ihracat gerçekleştirirken, yılın ilk 4 aylık dönemindeki ihracatları 408 milyon 22 bin doları buldu.

Nisan ayında 69 milyon 568 bin dolarlık ihracat yapan Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) ise Ocak-Nisan dönemi toplamında 272 milyon 997 bin dolarlık bir ihracat yaptı.

Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB) Nisan ayında 23 milyon 752 bin dolarlık bir ihracat gerçekleştirirken, yılın dört aylık dönemindeki ihracatları 92 milyon 637 bin dolar oldu.

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) ise Nisan ayında 7 milyon 984 bin dolarlık bir ihracat yaparken, dört aylık dönemde 47 milyon 112 bin dolarlık dış satış gerçekleştirdi.

Related Posts

Tarım robotlarından insansız traktörlere

Tarım robotları ve insansız traktörler döneminin kapılarını aralayan yapay zekâ konusunda Tarım ve Orman Bakanlığı, yıl sonuna kadar Yapay Zekâ Strateji Belgesi oluşturacak. Dünya Bankası destekli İklim Akıllı Tarım Teşviki projesi kapsamında ise çiftçiye 40 milyon dolarlık hibe desteği sağlanacak.

Kaçak elektrik kullanımını tespit eden sayaç geliştirildi

Dicle Elektrik, AR-GE birimi tarafından geliştirilen ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından onaylanan “Haberleşmeli Nötrsüz Sayaç” ile kaçak elektrik kullanımının önüne geçmeyi hedefliyor.

Kıbrıslılar TEKNOFEST’e akın etti: Güçlendiğimizi hissettim!

TEKNOFEST KKTC’ye katılan Kıbrıslılar, festivalin ülkelerinde düzenlemesinden dolayı gurur duyduklarını aktardı.

CHP Milletvekili Ümit Özlale TCMB kararlarını yorumladı! ‘Amaç: Yapılan hukuksuzluklar sonucu…’

CHP Milletvekili Ümit Özlale TCMB kararlarını yorumladı. Özlale kararlardaki amacı ”Yapılan hukuksuzluklar sonucu eriyen rezervleri biriktirmek ve TL’yi cazip hale getirmek” diyerek ifade etti.

Başkentten ihracat 4 ayda 4,6 milyar dolara ulaştı

Ankara’dan bu yılın ocak-nisan döneminde yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,4 artarak 4 milyar 568 milyon 4 bin dolara yükseldi.

Çiftçi fiyat sormaya bile korkuyor: Hibe de yetmiyor, satış da yok!

Osmaniye’de tarımsal alet satışı yapan esnaf Mehmet Demir, çiftçinin alım gücünün dibe vurduğunu söyledi. “Fiyat artışları, gelir kaybı ve düşük kazançlar hem çiftçiyi hem bizi bitirdi” diyen Demir, Tarım Bakanlığı’nın teşviklerinin bile karşılık bulmadığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir