Hacer Çağla cinayeti davası; “Okulda olması gereken bu çocuklardan biri mezarda biri hapishanede!”

Karabağlar’da 15 Yaşındaki Hacer Çağla Katledildi

İzmir’in Karabağlar ilçesinde 15 yaşındaki Hacer Çağla Çetinalp, eski erkek arkadaşı tarafından vahşice 120’ye yakın bıçak darbesiyle öldürüldü. İzmir Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın öncesinde, Tülin Osmanoğulları adlı İzmir Kadın Meclisi Temsilcisi, “Bu davada asıl sorumluların hesap vermesi gerekiyor. İki çocuk da okulda olmalıydı, ancak şimdi biri mezarlıkta diğeri hapishanede” şeklinde konuştu.

Olay, 15 Haziran akşamı Arap Hasan Mahallesi’nde meydana geldi. Çetinalp, eski erkek arkadaşı U.E.Y. ve babası İ.U.Ç.’nin evine ziyarete gitti. Bir süre sonra evden çıkan baba, geri döndüğünde kızını kanlar içinde yerde buldu. Çetinalp’in eski sevgilisi tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edildi. Davanın ilk duruşması bugün İzmir Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşma Sonrası Açıklamalar

İzmir Kadın Meclisi ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, duruşma sonrasında adliye önünde bir açıklama yaptı. Kadın Meclisi Temsilcisi Tülin Osmanoğulları, “Bugün zor bir dava için buradayız. Hacer Çağla 15 yaşındaydı ve vahşice öldürüldü. Bu davada asıl sorumlular hesap vermeli. Bu, okulda olması gereken iki çocuğun trajik hikayesi. Sorumlu olanların hesap vermesi gerekiyor. Bu sistemsel bir sorundur. Biz, adalet istiyoruz” şeklinde konuştu.

Avukat Ömür Esma Arslan da, yaptığı açıklamada dosyaya büyük bir titizlikle yaklaştıklarını belirtti. Arslan, “Çetinalp hayalleriyle yaşamak isteyen bir genç kızdı. Suça sürüklenen herkesin cezalandırılmasını istiyoruz. Aileye saygı gösterilmesini ve gizli kalması gereken bilgilerin paylaşılmamasını istiyoruz. Adaletin sağlanmasını ve ailenin acısının hafifletilmesini umuyoruz” dedi.

Related Posts

ABD Yardımcısı Vance: İran’a karşı daha fazla önlem alınabilir

ABD Başkan Yardımcısı James David Vance, “İran’ın uranyum zenginleştirmesini sona erdirmek için daha fazla önlem alınabilir” dedi.  Söz konusu kararın ABD Başkanı Donald Trump’a ait olduğunu vurgulayan Vance, “İran nükleer silaha sahip olamaz” ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş’tan, mahkemenin Ümit Özdağ kararına ilk yorum: Sadece tahliye değil, beraat bekliyorduk

Mansur Yavaş’tan, mahkemenin Ümit Özdağ kararına ilk yorum: Sadece tahliye değil, beraat bekliyorduk

DEM Parti ‘Öcalan istediğiyle görüşebilmeli’ talebini yineledi: Kiminle görüşmek istiyor?

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkında, siyasi parti temsilcilerini sıralayarak, “Öcalan’ın görüşmesi faydalı” ifadelerini kullanmıştı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, bu talebi yineleyerek, “Öcalan istediğiyle görüşebilmeli” dedi.

Yol ortasında kemerle boğmak istediler

Uşak’ta akrabalar arasındaki mülk kavgası trafiğe taştı. Yol ortasında kemerle boğmak istediler.

Sivas’taki çoban arazide ölü bulundu

Sivas’ın Ulaş ilçesinde çobanlık yapan kişi arazide ölü bulundu.

Ne anne ne baba: 9 yaşındaki çocuk iki yıl boyunca kek yiyerek yalnız yaşadı

Fransa’da 9 yaşındaki bir çocuğun akılalmaz şekilde yaklaşık iki yıl boyunca ailesinden uzak, yetişkin yardımı olmadan tek başına yaşadığı ortaya çıktı.