Grand Kartal Otel’le ilgili yeni iddia: Pistlerdeki mekanik tesisat 32 yıllık ve bakımsız

Bolu’daki Kartalkaya Kayak Merkezi’nde Facia: 78 Kişi Hayatını Kaybetti, 50 Kişi Yaralandı

Grand Kartal Otel’de çıkan yangında 78 kişi hayatını kaybederken, 50 kişi yaralandı. Otele ait kayak pistlerinde tatilcilerin kullandığı telesiyej ve teleski gibi mekanik tesisatın çok eski ve bakımsız olduğu, bu yüzden sık sık arıza yaptığı belirtildi.

Geçen yıl 3 Şubat’ta trafodaki yüksek akım nedeniyle yaşanan arızada telesiyej durmuş, tatilciler mahsur kalmıştı. Telesiyejde soğuk havada mahsur kalan 40 kişi, ekiplerin 3,5 saat süren çalışması sonucu kurtarılmıştı.

‘Mekanik Tesisat Çok Eski’

İsmini vermek istemeyen bir kayak eğitmeni, Antalya’da meydana gelen teleferik kazasını hatırlatıp, Kartalkaya’da yanan otele ait kayak pistlerindeki teleski ve telesiyej gibi mekanik tesisatın ise çok eski olduğunu söyleyerek, “Antalya’da 8 yıl önce yapılmış tesis çöktü. Burada benzer mekanik tesisler var. Mekanik tesislerle insanlar havadan yukarıya taşınıyor, kayak yapıyorlar. Kartalkaya’ya bu otelin de içinde bulunduğu grubun kullandığı tarafta en son mekanik tesis 32 yıl önce yapıldı. 32 yıl önce en sonuncusu yapıldı. O da Avusturya’dan sökülüp getirilen ikinci el tesis. 32 yılda dünyada mekanik tesisler 3 kez değiştiriliyor. Kimse farkında değil. Bu otel yanmasaydı eli kulağındaydı. Geçen yıl trafo durması yaşandı, bütün bir gün boyunca insanları oturaklı liflerden aşağıya indirmemize rağmen bu sene yine bir şey yapılmadı” diye konuştu.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Ağrı’da trafik kazası: Karı koca hayatını kaybetti

Edinilen bilgiye göre, kaza saat 13.45 sıralarında Erzurum Caddesi üzerinde meydana geldi. Hasan Taylı (61) yönetimindeki 34 LE 8986 plakalı motosiklet, Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası önünde U dönüşü yapmak için duraklayan Mahir A …

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şentürk’ü ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Şentürk’ü ziyaret etti.

AKP’nin kamp yaptığı otel Aktaş’ın ortağının

Kızılcahamam’daki Eliz Otel, Topal İhsan lakaplı itirafçının ortağı Dölekli’ye ait. Aktaş’ın Dölekli’yle ortak olduğu akaryakıt istasyonunun önünü de AKP açmıştı.

Çin ve Japonya arasında ‘yakın uçuş’ gerilimi

Japonya, Çin uçaklarının Doğu Çin Denizi’nde gözlem uçuşu yapan Japon uçaklarına “alışılmadık derecede yakın uçuş” yaptığını bildirerek Pekin yönetimini eleştirdi. Çin, Japonya’nın açıklamasına tepki gösterdi.

Konya’da sokak ortasında kanlı infaz: 2 ölü

Konya’da sokak ortasında düzenlenen silahlı saldırı sonucu 2 kişi hayatını kaybetti.

ABD’de protesto: 1300 kişi işten çıkarıldı

ABD Dışişleri Bakanlığı, 1300’ün üzerinde personelini işten çıkarırken, başkent Washington’da son iş gününü tamamlayan çalışanlar, mesai arkadaşlarının alkışları eşliğinde yıllardır çalıştıkları binadan ayrıldı. Bakanlık çalışanları ve destekçileri, toplu işten çıkarmaları protesto etmek üzere Washington’daki bakanlık binası önünde bir araya geldi.