Göbeklitepe, 2024’te 709 bin ziyaretçiyi ağırladı

Göbeklitepe 2024 Yılında 709 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı

Şanlıurfa’nın tarihi ören yeri Göbeklitepe, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alması ve 12 bin yıllık geçmişiyle “Tarihin sıfır noktası” olarak nitelendirilmesiyle dikkat çekiyor. 2024 yılında Göbeklitepe’yi 709 bin 643 kişi ziyaret etti.

Göbeklitepe, 2018’de ziyarete açıldığında üst koruma çatısı yapım çalışmaları nedeniyle bazı bölümleri kapalıydı ve o yıl yaklaşık 70 bin kişi tarafından ziyaret edildi. 2019’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Göbeklitepe Yılı” ilan etmesiyle ziyaretçi sayısı 412 bin 378’e çıktı.

Salgın nedeniyle 2020’de beklenenin altında ziyaretçi sayısıyla kapanan Göbeklitepe, 2021’de 567 bin 453 ziyaretçiyle rekor kırdı. Ancak 2023’te yaşanan deprem ve sel felaketleri ziyaretçi sayısını 317 bin 253’e düşürdü.

2024 yılında ise Göbeklitepe tam anlamıyla parladı ve 850 bin ziyaretçi ağırladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın en çok ziyaret edilen müze ve ören yerleri listesinde yer alan Göbeklitepe, 2024 yılında 709 bin 643 ziyaretçiyi ağırlayarak büyük ilgi gördü.

Turist Rehberleri Odaları Birliği Denetim Kurulu Üyesi Müslüm Çoban, 2024 yılının Şanlıurfa ve çevresi için turizm açısından oldukça verimli geçtiğini belirterek, Göbeklitepe’nin Taştepeler Projesi sayesinde ziyaretçi sayısında önemli bir artış yaşandığını dile getirdi.

Göbeklitepe’nin her yıl artan ziyaretçi sayılarıyla öne çıktığına dikkat çeken Çoban, 2025 yılında hedeflerinin 1,5 milyon ziyaretçi sayısını aşmak olduğunu vurguladı.

Göbeklitepe’yi ziyaret eden Hüseyin Özdemir ise bölgenin önemli tarihi ve arkeolojik bir noktası olan Göbeklitepe’nin herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer olduğunu ifade ederek, buraya gelip atmosferi yaşamanın önemine değindi.

Özdemir’in ve diğer ziyaretçilerin Göbeklitepe’den aldıkları zevk ve keyif, bölge turizminde olumlu etkiler yaratarak, 2025 yılında daha yüksek ziyaretçi sayılarına ulaşılmasını hedefliyor.

İlgili Görsel için Tıklayınız

Kuantum Bilgisayarlar Tüm Şifreleri Kırabilir mi? – Prof. Zafer Gedik Anlatıyor

İlgili Görsel için Tıklayınız

Related Posts

Pazartesi ilk ders ‘Afet Farkındalığı Eğitimi’

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 28 Nisan Pazartesi günü, kent genelindeki tüm resmi ve özel okullarda ilk dersin ‘Afet Farkındalık Eğitimi’ olarak işlenmesine karar verdi.

Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği değişti… Şubeler yeniden yapılandırıldı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Millî Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik sonrası; ‘Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri’ birimi ‘Yenilik ve eğitim teknolojileri’, ‘Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme’ birimi ‘Mesleki Gelişim’, ‘İnsan Kaynakları Yönetimi’ birimi ‘Personel şubesi’ olarak değiştirildi. Denklik ve belge doğrulama ile Bütçe ve tahakkuk olmak üzere yeni şubeler oluşturuldu.

2025 ALES/1 sonuç tarihi ne zaman? ALES/2 ne zaman?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 13 Nisan’da uygulandı ve sınava katılan adaylar sonuç tarihini araştırmaya başladı. Peki, 2025 ALES/1 sonuç tarihi ne zaman? ALES/2 ne zaman?

23 Nisan mesajları 2025!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için en güzel, eğlenceli ve duygusal kutlama mesajları ile sözleri bir araya getirdik. İşte, sevdiklerinize gönderebileceğiniz 2025 yılına özel anlamlı, coşkulu ve neşeli 23 Nisan mesajları! 23 NİSAN …

2025 TUS tercihleri ne zaman başlayacak? TUS tercihleri nasıl yapılır?

2025-TUS/1 sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adaylar, gözlerini tercih kılavuzunun ne zaman yayımlanacağına çevirdi. Peki, 2025 TUS tercihleri ne zaman başlayacak? TUS tercihleri nasıl yapılır?

Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin İlk İmzası Atıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi”nin ilk imzasını attı. Törende konuşan Göktaş, “Bakanlık olarak, çocukların dijital dünyada güvenle var olabilmeleri için gerekli önlemleri alıyoruz …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir