Gemini yapay zeka uygulaması sonunda tablete geldi

Google, Yapay Zeka Uygulaması Gemini için Yenilikçi iPadOS Sürümünü Duyurdu

Yapay zeka teknolojisinin geliştiği günümüzde, teknoloji devleri kendi uygulamalarını kullanıcılarla buluşturmak için yarışıyorlar. Bu yarışın önemli bir aktörü olan Google, uzun süredir beklenen iPadOS sürümü ile birlikte Gemini adlı yapay zeka uygulamasını güncelledi. Telefon uygulaması olarak başlayan Gemini, artık iPad kullanıcılarına özel olarak tasarlanmış bir sürümle karşımıza çıkıyor.

Google sözcüsü Elijah Lawal, yeni sürümle birlikte Gemini’ın iPad kullanıcılarına çoklu görev imkanı sunacağını belirtiyor. Ayrıca şu ana özelliklere vurgu yapılmıştır:

  • Gemini Live: 45 farklı dilde doğal sohbet olanakları sunar.
  • Derin Araştırma: Hızlıca rapor oluşturma ve bilgi toplama imkanı sağlar.
  • Ses Genel Bakışı: Ses dosyalarını kolayca işleme ve anlama olanağı sunar.
  • Canvas: Yapay zeka desteğiyle belgeleri ve kodları düzenleme yeteneği sunar.
  • Görüntü ve video oluşturma: iPad üzerinden kolayca görüntü ve video oluşturma imkanı sağlar.

Yenilenen iPad sürümü bugün Türkiye dahil olmak üzere tüm dünyadaki kullanıcılarla buluşuyor. Ayrıca, Gemini artık ana ekrana widget olarak eklenebiliyor ve Google Photos kütüphanesi ile entegre çalışabiliyor. Güncelleme ile birlikte, Audio Overview özelliği de önemli ölçüde iyileştirilmiş durumda. Google, kullanıcı geri bildirimlerini dikkate alarak uygulamayı sürekli olarak geliştirmeye devam ediyor.

Related Posts

Outlook kullanıcıları dikkat: Bu maili sakın yanıtlamayın

Son günlerde çok sayıda Outlook kullanıcısı, gelen kutularında “HAREKET GEREKLİ – Outlook E-posta Şifreniz Bugün Sona Eriyor” başlıklı sahte e-postalarla karşılaşıyor. Bu mesajlarda, kullanıcıların şifrelerini hemen yenilemeleri gerektiği …

Snapchat patronuna göre en iyi çalışanların sahip olduğu 3 temel özellik

Günümüzün zorlu iş piyasasında, çalışanlar kendisini farklılaştırmanın ve kariyerinde ilerlemenin yollarını arıyor. Milyarlarca dolarlık Snapchat şirketinin CEO’su Evan Spiegel, “The Diary of a CEO” podcast’inde ideal bir çalışanın sahip olması gereken üç özelliği açıkladı.

Çin daha önce görülmemiş yeni bir bakteri keşfettiğini açıkladı

Çin’in Tiangong Uzay İstasyonu’nda daha önce bilinmeyen yeni bir bakteri türü keşfedildi. Keşfedilen yeni bakteri türüne uzay istasyonuna ithafen Niallia tiangongensis adı verildi.

Apple yeni bir araç içi teknoloji: CarPlay Ultra

Aylar süren ertelemelerin ardından Apple, merakla beklenen yeni nesil CarPlay teknolojisini resmen duyurdu.

Yapay zeka, bu 3 meslekte Z Kuşağının yerini aldı!

Yapay zekâ, özellikle rutin veri girişi, müşteri hizmetleri ve içerik üretimi alanlarında Z Kuşağı’nın öncelikli işlerini sessizce devraldı. Otomatik sistemler, hatasız ve kesintisiz çalışarak bu mesleklerdeki genç çalışanları ikinci plana iterken; hız ve maliyet avantajı sunuyor.

Apple akıllı gözlükler için yeni bir çip geliştiriyor

Özellikle Meta gibi gözlüklerin piyasada yer almasının ardından harekete geçen Apple, sanal gerçeklik gözlüğünün ardından hem arttırılmış gerçeklik destekli hem de daha sade modeller üzerinde çalışacak.