Erdoğan’dan faiz açıklaması: 2025’te kesinlikle indireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa 8. Olağan İl Kongresi’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, parti örgütüne ‘kırılan kalpleri onarma’ çağrısı yaparken ekonomi konusunda da önemli açıklamalarda bulundu. “Vatandaşın yaşadığı sıkıntıların farkındayız” diyen Erdoğan, 2025 yılında enflasyonu düşürmeyi hedeflediklerini belirterek ‘fırsatçıları’ işaret ederek fahiş fiyatlı ürünleri boykot etme çağrısı yaptı.

Kira ve konut fiyatlarındaki artışı balon olarak değerlendiren Erdoğan, buna karşı sosyal konut projesi hayata geçirmeyi planladıklarını açıkladı.

Faiz konusunda kesin bir açıklama yapan Erdoğan, “Faizi kesinlikle indirmeye başlayacağız. 2025 bunun işaret yılı olacak. Faiz insin ki enflasyon da insin. Bu artık olmazsa olmazımız” dedi.

Erdoğan, 2025 yılı için belirlenen asgari ücret rakamı olan 22 bin 104 lira için de “hesap yerine oturdu” diyerek, asgari ücretin en düşük tutar olduğunu belirtti. “İşveren daha fazla verirse elini tutan yok” diyen Erdoğan, vatandaşlardan sabır ve metanet istedi.

Erdoğan’ın Açıklamalarından Başlıklar

  • Kalpleri Tamir Edeceğiz: Kırgınlıklar varsa göz ardı etmeyeceğiz, kalpleri tamir etmeye başlayacağız. Teşkilatlarımızdan ayağı kesilenler varsa yeniden bulup parti çalışmalarımıza davet edeceğiz.
  • Yaşanan Sıkıntıların Farkındayız: Her alanda Bursa’yı destekledik ancak Koronavirüs salgınıyla dünyada dengeler değişti. Enflasyon yüzde 60-70’leri gördü. Rusya Ukrayna savaşının olumsuzluklarını biz de hissettik.
  • Fahiş Fiyatlı Ürünleri Boykot Edin: Fırsatçıların keyfi fiyatlandırmaları bizim işimizi zorlaştırıyor. Fahiş fiyatlı ürünleri boykot edin.
  • Sosyal Konut Seferberliği Başlatacağız: Deprem bölgelerindeki inşa faaliyetlerinin büyük oranda biteceği yaz aylarından itibaren ülkemizde bir sosyal konut seferberliği başlatacağız. Yeni yuva kuran gençlerimize tahsis edeceğiz.
  • Faizi Kesinlikle İndireceğiz: Faiz insin ki enflasyon da insin. 2025 bunun işaret yılı olacak. Bu artık olmazsa olmazımız.
  • Asgari Ücret Açıklaması: Asgari ücrette tarihimizin en büyük artışlarına gittik. Milletimizden sabır, metanet, ekonomi programımıza destek istiyoruz. 2025’i hedeflerimize uygun şekilde tamamlayarak, son yıllardaki sıkıntılarımızı tarihe gömeceğiz.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Bahçeli: CHP çok yoğun şaibe ve şüphe altındadır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) provokasyon partisine döndüğünü savunarak “CHP çok yoğun şaibe ve şüphe altındadır.” dedi.

Arnavutköy’de fabrika deposunda yangın

İstanbul Arnavutköy’de bir fabrikanın deposunda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle otluk alana sıçradı. Kısa sürede söndürülen yangında can kaybı yaşanmadı.

Tunus açıklarında mülteci teknesi battı: 8 kişi hayatını kaybetti

Afrikalı mültecileri taşıyan bir tekne Tunus açıklarında battı. Sekiz kişi öldü. 29 kişi kurtarılırken, kayıpları bulmak için çalışma başlatıldı.

AKP’li üst düzey isimden ‘gündüz kuşağı programlarına’ sert çıkış: ‘Gerekirse kanun teklifi vereceğim!’

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, televizyon kanallarında yer alan gündüz kuşağı programlarına tepki göstererek toplumsal düzeni zedeleyen programları sınırlandırmak için kanun teklifinde bulunacağını söyledi. Gündüz kuşağı yayıncılarına çağrıda bulunan Yayman, “Çağrım, sabah kuşağında yayın yapan kişilere, yayıncılara ve herkese ‘lütfen ama lütfen titreyin ve kendinize gelin’ böyle bir yayıncılık politikası kabul edilemez” dedi.

Son Dakika… ‘Herkese sesleniyorum’ dedi: Ekrem İmamoğlu’ndan ‘birlikte ses verelim’ çağrısı!

Son dakika haberi… İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. İmamoğlu paylaşımında ‘herkese sesleniyorum’ diyerek “Birlikte ses verelim ki bu çarpık düzen, bu talan, bu yağma bir an önce sona ersin. Ülke hepimizin, sorumluluk hepimizin” ifadelerine yer verdi.

Ekrem İmamoğlu, Erdoğan’a seslendi, icraatlerini sıraladı: ‘Zat-ı muhtereme hatırlatalım…’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 23 Mart’tan bu yana tutuklu olduğu Silivri’den bu kez icraatlariyle seslendi. 31 Mart 2019’da İBB Başkanı seçilen, 19 Mart 2025’te şafak baskınıyla gözaltına alınıp tutuklanan İmamoğlu, 6 yıllık …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir