Ekonomist Murat Muratoğlu Türkiye’nin yakın gelecekte karşılaşacağı en büyük ekonomik sorunu açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Dönüşü Gazetecilerle Görüşmesinde Reel Sektör Sorularını Yanıtladı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan dönüşünde gazetecilerle gerçekleştirdiği söyleşide reel sektörün karşılaştığı zorluklara ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan’a yöneltilen soru şuydu:

“Reel sektörün krediye erişimi ve maliyet konularında yaşadığı sıkıntılar artmaya başladı. Eximbank ve Kredi Garanti Fonu aracılığıyla reel sektöre destek olmayı planlıyor musunuz?”

Erdoğan, soruya şu cevabı verdi:

“Ekonomi programımızı kararlılıkla uyguluyoruz ve enflasyondaki düşüş önemli bir gelişme. Kredi Garanti Fonu’nun önemini ben de biliyorum. Bu noktada adım atarak reel sektöre destek olmalıyız. Yeni dönemde daha farklı adımlar atacağız ve hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Ekonomideki olumlu gelişmeler, fiyat istikrarı ve finansal istikrarın yanı sıra büyüme dinamiklerine önem veriyoruz.”

Murat Muratoğlu’dan Sert Eleştiri

Erdoğan’ın açıklamaları iş dünyasında geniş yankı uyandırdı. Nefes gazetesi yazarı Murat Muratoğlu’nun “O tulumba bu krizi çözmez!” başlıklı yazısı ise dikkat çeken detaylar içeriyordu. Muratoğlu, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Fabrikalar borç batağında, esnaflar kepenk kapatırken, bu çığlıkları dikkate almamak mümkün değil. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıkladığı destek paketi de geçici bir çözüm olabilir. KOBİ’lerin bu desteklerle sadece günü kurtaracağını düşünmek gerçekçi değil.”

KOBİ’lerin Gerçek Sorunu

Murat Muratoğlu, hükümetin KOBİ’lere verdiği destekleri sorgulayarak şu görüşleri dile getirdi:

“KOBİ’lerin sorunu sadece kredi değil, ödeme güçsüzlüğü. Verilen desteklerle sadece yangına benzin dökülmüş olabilir. Türkiye’nin ekonomik krizini aşması için stratejik ve uzun vadeli çözümlere ihtiyaç var.”

Ödenemeyen Krediler ve Ekonomik Kriz

Murat Muratoğlu, Türkiye’nin yakın gelecekte karşılaşacağı en büyük ekonomik sorunu ödenemeyen krediler olarak tanımlayarak şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ödenemeyen krediler zincirleme bir krize neden oluyor. İşletmeler ve halk borç batağında. Ekonomiyi canlandırmak için geçmişten ders almamız gerekiyor. Teknoloji ve uzmanlık gerektiren çözümler üretmeliyiz.”

Related Posts

Gaziantep’te Kaza: Otomobil Dükkanın İçine Girdi

Gaziantep’te fren yerine gaza basan sürücünün kontrolünden çıkan otomobil dükkana girdi.

Hizmet üretim endeksi arttı

Hizmet üretim endeksi, mayısta yıllık bazda yüzde 3,9, aylık bazda yüzde 1,2 artış gösterdi.

Şimşek bunu da bilmiyormuş! Ünlü ekonomist hatırlattı: Yüzde 72 değil yüzde 56!

Kızılcahamam’da 3 gün süren AKP kampında birinci konu İmralı Süreci olurken, ikinci gündem ekonomi oldu. Ülkenin kronik sorunlarının başında gelen ekonomide işler yolunda gitmediği AKP’li vekiller tarafından da ekonomi yönetimine iletildi. KİRALAR …

10 yıllık birliktelikte yol ayrımı

Düşen satışlar, yüksek enflasyon, işlenmiş gıdalardan uzaklaşma ve sert rekabet sebepleriyle zor zamanlar geçiren paketlenmiş gıda devi Kraft Heinz, 10 yıl süren birleşmenin ardından şimdi bölünmeyi düşünüyor.

Van’a 8,7 MW’lik yeni güneş santrali

Turkcell, yapımı tamamlanan Van’daki yeni güneş enerjisi santralini (GES) devreye aldığını dyurdu. 220.400 metrekarelik bir alana kurulan santralin, 8,7 megavat kurulu güce ve yılda ortalama 8.740 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak kapasiteye sahip olduğu belirtildi.

Düzce, 13 bin 461 ton iç fındık ihraç etti

Düzce’den Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yılın ilk 6 ayında 13 bin 461 ton iç fındık ihraç edildi.