Dünyayı kasıp kavuran Deepseek’in cevap veremediği sorular

Deepseek, OpenAI ChatGPT’ye Ucuz İşletim Masraflarıyla Rakip Oldu

Çin yapay zeka algoritması Deepseek, trilyonlarca dolar harcayan OpenAI’in ChatGPT’sine ucuz işletim masraflarıyla rakip oldu. Borsayı sallayan Deepseek, ABD ve AB merkezli birçok şirketin hisselerinin yatırımcılar tarafından satılmasına yol açtı. Yapay Zeka pazarı büyük bir darbe aldı.

Deepseek, hızı ve başarısıyla dikkat çekiyor ve her soruya cevap verebiliyor gibi görünse de, bazı soruları yanıtlayamadığı ortaya çıktı. Çin kaynaklı Deepseek’in cevap veremediği sorular, gözlerden kaçmadı.

‘BU SORUYA NASIL CEVAP VERİRİM BİLMİYORUM’

Çin’in yasakladığı bazı sorulara cevap veremeyen Deepseek, bu tür sorulara aynı cevabı veriyor. Örneğin, Tiananmen Meydanı’ndaki 1989 protestoları ve Çin ordusunun öğrencilere müdahalesi hakkında sorulan bir soruya cevap veremiyor.

Benzer şekilde, Tayvan’ın bağımsızlığı ve ABD’den aldığı yardımlar gibi konularda da konuşamıyor. Çin’de gizli bilgi ve sansürlerin yaygın olduğu düşünüldüğünde, Deepseek’in belirli sorulara cevap vermemesi dikkat çekiyor.

Liang Wenfeng’in Deepseek İle Alakalı Açıklamaları

Deepseek’in yapımcısı olan Çinli Liang Wenfeng, yapay zekanın belirli konularda konuşmamasıyla ilgili önlemler aldığı düşünülüyor. Çin dışındaki kullanıcıların potansiyel olarak “tehlikeli” sorular sorduğu için bu tür bir önlem alındığı tahmin ediliyor.

Related Posts

Trump’tan ‘Epstein’ açıklaması: Bazı aptal ve akılsız Cumhuriyetçiler de bu tuzağa düşüyor, “güvenilir belgeler” varsa Bakanlık yayımlayabilir

Trump’tan ‘Epstein’ açıklaması: Bazı aptal ve akılsız Cumhuriyetçiler de bu tuzağa düşüyor, “güvenilir belgeler” varsa Bakanlık yayımlayabilir

İsias Otel davası: Sorumluluğu birbirlerine attılar

İsias Otel’in yıkılması davasında kamu görevlileri hakim karşısına çıktı. Kamu görevlileri suçu kabul etmedi, sorumluluğu müteahhit ve fenni mesullere attı

Ağrı’da trafik kazası: Karı koca hayatını kaybetti

Edinilen bilgiye göre, kaza saat 13.45 sıralarında Erzurum Caddesi üzerinde meydana geldi. Hasan Taylı (61) yönetimindeki 34 LE 8986 plakalı motosiklet, Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası önünde U dönüşü yapmak için duraklayan Mahir A …

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şentürk’ü ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Şentürk’ü ziyaret etti.

AKP’nin kamp yaptığı otel Aktaş’ın ortağının

Kızılcahamam’daki Eliz Otel, Topal İhsan lakaplı itirafçının ortağı Dölekli’ye ait. Aktaş’ın Dölekli’yle ortak olduğu akaryakıt istasyonunun önünü de AKP açmıştı.

Çin ve Japonya arasında ‘yakın uçuş’ gerilimi

Japonya, Çin uçaklarının Doğu Çin Denizi’nde gözlem uçuşu yapan Japon uçaklarına “alışılmadık derecede yakın uçuş” yaptığını bildirerek Pekin yönetimini eleştirdi. Çin, Japonya’nın açıklamasına tepki gösterdi.