Diş sıkma masum değil, bakın neleri etkiliyor!

Çocuk Diş Sıkma Problemi: Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Birçok çocuğun karşılaştığı ancak genellikle ihmal edilen bir sorun olan bruksizm yani diş sıkma, ciddi sorunlara yol açabilir. Diş hekimi Doç. Dr. Aslı Patır Münevveroğlu, bu konuda önemli bilgiler verdi.

Diş sıkmanın sadece fiziksel değil, aynı zamanda ruhsal etkileri olduğunu belirten Doç. Dr. Münevveroğlu, çocukların genel huzurunu da etkileyebildiğini vurguladı.

Bruksizmin çeşitli nedenlerinin olduğunu belirten uzman, genellikle stresin bu durumun en önemli tetikleyicisi olduğunu kaydetti. Stres ve kaygı bozuklukları, genetik faktörler, alerjik durumlar gibi unsurlar da diş sıkma problemine yol açabiliyor.

Diş sıkma belirtilerinin, diş aşınması, baş ağrısı ve diş hassasiyeti şeklinde ortaya çıkabileceğini belirten Doç. Dr. Münevveroğlu, ailelerin bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.

Erken müdahalenin önemine de değinen uzman, diş sıkma sorununun tedavi edilmediğinde çene ve baş ağrılarının artabileceğini, çene eklemlerinin zarar görebileceğini ve estetik problemlere neden olabileceğini dile getirdi. Bu sebeple çocuklarda görülen belirtilerin hemen uzman bir çocuk diş hekimine gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Y kuşağının yeni korkulu rüyası bu kanser türü oldu: Neden çıktığı bilinmiyor

Giderek daha fazla genci etkileyen agresif kanser türü, uzmanları ve araştırmacıları alarma geçirdi. Henüz kesin nedeni tespit edilemedi ancak yayılma hızı endişe verici boyutlara ulaştı.

Bebeklerde inmemiş testis tedavisinde geç kalınması kısırlık ve kanser riskini artırıyor

Medipol Sağlık Grubu’ndan Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, yeni doğan erkek bebeklerde sıkça görülen inmemiş testis tedavisinde gecikmenin doğurganlığı olumsuz etkileyebileceğini ve testis kanseri riskini artırabileceğini belirtti.

Yazın bu yiyecekleri asla tüketmeyin: Vücudun soğuma mekanizmasını zorluyor

Yaz aylarında serin kalmanın yolu sofranızdan geçiyor. Uzmanlara göre, sıcak havalarla başa çıkmanın en etkili yolu, klima kullanımının yanı sıra doğru beslenme alışkanlıklarını benimsemekten geçiyor. İşte yazın tüketilmemesi gerekenler…

Çocuklarda yazın sık görülen tehdit: Gastroenterit

Kahramanmaraş’ta görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Rıza Namlı, yaz aylarında çocuklarda sıkça rastlanan gastroenterit vakalarına karşı aileleri uyardı. Özellikle bebekler ve bağışıklık sistemi zayıf çocuklar için tehlikeli olabilen bu hastalık, ciddi sıvı kaybına neden olabiliyor.

Doç. Dr. Diktaş: Bozulmaya başlayan etler, bakteriyel enfeksiyonlara yol açabilir

Doç. Dr. Diktaş: Bozulmaya başlayan etler, bakteriyel enfeksiyonlara yol açabilir

Yağlanma, kepek, kaşıntı, dökülme! Saç derisi detoksu nasıl yapılır?

Sağlıklı saçlar, sağlıklı bir saç derisiyle başlar. Günlük yaşamın koşuşturması, çevresel kirlilik, kullanılan ürünlerin kalıntıları ve bazen farkında olmadan yaptığımız hatalar… Hepsi saç derimizin doğal dengesini bozabiliyor. Bu dengesizlik zamanla yağlanma, kepek, kaşıntı ve hatta saç dökülmesi gibi sorunlara yol açabiliyor. Peki ne yapmalı?