CHP’li Kış: Her gün 325 esnaf kepenk kapattı!

CHP’li Gülcan Kış: Saray’dan Pembe Tablolar Çiziliyor Ama Gerçek Çöküş Var

CHP’li Gülcan Kış, ülkemizde her gün 325 esnaf iş yerinin kapanmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Kış, saraydan çizilen pembe tabloların gerçekleri yansıtmadığını belirterek, sözde ekonomik istikrara vurgu yaptı. Küçük esnafın yok sayıldığı bir ekonomik yönetimin üretimi ve istihdamı geliştirmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Mersin’de durum da çok vahim. Sadece Mersin’de 1.258 esnafın faaliyetini sonlandırdığını belirten Kış, şehirdeki ekonomik çöküşü gözler önüne serdi. Küçük işletmelerin kapanması, dükkanların boşalması ve kepenklerin bir daha açılmamak üzere kapanmasıyla karşı karşıya kalan Mersin halkı, giderek yalnızlaşıyor. Kış, halkın sessiz çığlıklarına kulakların tıkandığını vurguladı.

Gülcan Kış, ekonomide yaşanan bozulmanın sadece esnafları değil, tüm toplumu etkilediğini belirtti. 412 milyar lirayı aşan batık krediler, 4.5 milyondan fazla yeni icra dosyası ve yüksek faiz oranlarıyla halkın zor durumda olduğunu ifade etti. Kış, iktidarın kendi çıkarlarını gözeterek halkı unuttuğunu savundu.

Kapanan esnaf, borç içinde yüzen yurttaş ve geçim sıkıntısı çeken milyonlar artık seslerini yükseltiyor. Gülcan Kış, ülkenin gerçeklerini görmezden gelen düzenin ayakta kalamayacağını ve halkın artık yeter dediğini belirtti. Ülkeye ihanetin, bu sesi duymamak ve çığlığa sırt çevirmek olduğunu söyledi.

Related Posts

Gaziantep’te Kaza: Otomobil Dükkanın İçine Girdi

Gaziantep’te fren yerine gaza basan sürücünün kontrolünden çıkan otomobil dükkana girdi.

Hizmet üretim endeksi arttı

Hizmet üretim endeksi, mayısta yıllık bazda yüzde 3,9, aylık bazda yüzde 1,2 artış gösterdi.

Şimşek bunu da bilmiyormuş! Ünlü ekonomist hatırlattı: Yüzde 72 değil yüzde 56!

Kızılcahamam’da 3 gün süren AKP kampında birinci konu İmralı Süreci olurken, ikinci gündem ekonomi oldu. Ülkenin kronik sorunlarının başında gelen ekonomide işler yolunda gitmediği AKP’li vekiller tarafından da ekonomi yönetimine iletildi. KİRALAR …

10 yıllık birliktelikte yol ayrımı

Düşen satışlar, yüksek enflasyon, işlenmiş gıdalardan uzaklaşma ve sert rekabet sebepleriyle zor zamanlar geçiren paketlenmiş gıda devi Kraft Heinz, 10 yıl süren birleşmenin ardından şimdi bölünmeyi düşünüyor.

Van’a 8,7 MW’lik yeni güneş santrali

Turkcell, yapımı tamamlanan Van’daki yeni güneş enerjisi santralini (GES) devreye aldığını dyurdu. 220.400 metrekarelik bir alana kurulan santralin, 8,7 megavat kurulu güce ve yılda ortalama 8.740 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak kapasiteye sahip olduğu belirtildi.

Düzce, 13 bin 461 ton iç fındık ihraç etti

Düzce’den Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yılın ilk 6 ayında 13 bin 461 ton iç fındık ihraç edildi.