ChatGPT’nin sesi olay oldu… Scarlett Johansson’a benzetildi

ChatGPT’nin ‘Sky’ kullanıcıları yapay zekâ botunun sesini duyduklarında şoke oldular; çünkü Sky’ın sesi ünlü oyuncu Scarlett Johansson’ın sesine çok benziyordu. 

Kullanıcılar Sky’ın sesi ve Johansson’un sesini sosyal medyada kıyaslamaya başlayınca OpenAI, ChatGPT’nin “Sky” sesini duraklatacağını söyledi.

Pek çok sosyal medya kullanıcısı, son güncellemeyi Spike Jonze’nin kehanet niteliğindeki filmi ‘Her’e bağladı ve sesi “Her” filminde Johansson’un seslendirdiği yapay zekâ botuyla karşılaştırdı. 

Kullanıcılardan bazıları botun sesinin aşırı seksi olduğunu ve bazı demolarda fazla flörtöz olduğunu belirtti.

Ancak şirketin CTO’su Mira Murati, sesin Johansson’a benzeyecek şekilde tasarlanmadığını açıkladı.

OpenAI, blog yazısında Johansson ile yapılan karşılaştırmalara doğrudan değinerek, sesin Johansson’unkine göre modellenmediğini söyledi. Şirket, gönderisinde “Sky’ın sesi Scarlett Johansson’un taklidi değil, kendi doğal konuşma sesini kullanan farklı bir profesyonel oyuncuya ait. Onların mahremiyetini korumak için seslendirme sanatçılarımızın isimlerini paylaşamayız” dedi.

Geçen hafta şirket, ses girişlerini ve çıkışlarını kullanan GPT-4o adlı yeni bir yapay zekâ modelinin tanıtımını yaptı. ChatGPT’ye entegre edildiğinde kullanıcılar botla insan benzeri konuşmalar yapabilir, onunla konuşabilir ve ona bir şeyler gösterebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx