CANLI BLOG | Netanyahu, niyetlerinin Gazze’yi yönetmek olmadığını söyledi; BM, insani aralarda koordinasyonun önemini vurguladı

T24 Dış Haberler

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’ni yönetmen gibi bir niyetleri olmadığını söyledi. 

ABD’li Fox News’a konuşan Netanyahu, “Gazze’yi fethetmeye çalışmıyoruz, Gazze’yi işgal etmeye çalışmıyoruz ve Gazze’yi yönetmeye çalışmıyoruz” dedi. 

Netanyahu, Gazze’de Hamas kontrolüne son vermek için ise “güvenilir bir güce” ihtiyaç olduğunu ifade etti. 

TIKLAYIN | Hamas-İsrail savaşında gün gün, dakika dakika tüm gelişmeler

Beyaz Saray, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyinde bulunan sivillerin çıkışı için saldırılara günde 4 saat ara vermeyi kabul ettiğini bildirdi. İsrail ordusu, ateşkes olmayacağını ama Gazze’ye yardım girmesi için “taktiksel, yerel aralara” izin vereceklerini söyledi. Times Of Israel gazetesine konuşan bir kaynak, 4 saatlik insani aranın her gün farklı bir Gazze mahallesinde olacağını belirtti. 

Birleşmiş Milletler, Gazze’de kısa süreli insani araların kendileri ile koordineli şekilde uygulanması gerektiğini ifade etti. 

İşte savaşın 35. gününden dakika dakika öne çıkanlar…

07.43 | Hamas lideri Heniyye’nin danışmanı, İsrail’le henüz insani ateşkese varılmadığını söyledi

Tahir en-Nunu, Beyaz Saray’ın, İsrail’in, “çatışmalara insani ara verilmesini kabul ettiği” yönündeki açıklamalarına Telegram hesabından cevap verdi.

Görüşmelerin sürdüğünü ancak şu ana kadar İsrail’le bir anlaşmaya varılmadığını kaydeden Nunu, “Bir anlaşmaya varılacak olursa bu, açık bir şekilde halkımıza duyurulacaktır.” ifadesini kullandı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail’in, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyinde bulunan sivillerin çıkışı için saldırılara günde 4 saat ara vermeyi kabul ettiğini bildirmişti.

05.00 | Netanyahu: Amacımız Gazze’yi fethetmek veya yönetmek değil

Netanyahu, “Gazze’yi fethetmeye çalışmıyoruz, Gazze’yi işgal etmeye çalışmıyoruz ve Gazze’yi yönetmeye çalışmıyoruz” dedi. 

ABD’li muhafazakar haber kanalı Fox News’a konuşan Başbakan Binyamin Netanyahu, Gazze’de bir sivil hükümet olması gerektiğini; ancak İsrail’in de 7 Ekim gibi bir saldırının bir daha yaşanmayacağından emin olması gerektiğini belirtti.

Netanyahu, “O yüzden elimizde gerekirse Gazze’ye girip, katilleri öldürecek bir güvenilir güç var” diye konuştu.

04.28 | BM yetkilisi: Gazze’de 99 mesai arkadaşımızı kaybettik

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) İletişim Direktörü Juliette Toma, Gazze’deki durumun giderek kötüleştiğini söyledi. 

BBC’ye konuşan Toma, UNRWA’nın 150 sığınağında 700 binden fazla insana yardım ettiğini; ancak ellerinde gerekli erzakların bulunmadığını söyledi. 

Toma, 7 Ekim’den bu yana da 99 UNRWA çalışanının öldürüldüğünü belirtti.

01.03 | ABD: Gazze’nin kuzeyinden kaçmak isteyen siviller için iki insani koridor oluşturulacak

ABD, İsrail’in kuşatması altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki bölgelerde bulunan sivillerin “kaçması” için iki “insani koridor” oluşturulacağını duyurdu.

00.38 | UNRWA: Gazze’deki tesislerimizde yaklaşık 4 bin 600 hamile kadın ve 380 bebek tıbbi bakıma muhtaç

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), ajansın Gazze Şeridi’ndeki tesislerinde yaşayan yaklaşık 4 bin 600 yerinden edilmiş hamile kadın ve 380 yeni doğmuş bebeğin tıbbi bakıma ihtiyacı olduğunu duyurdu.

00.12 | İsrail’in Gazze’ye saldırısında İsrailli esirler arasındaki bir kadın asker öldü

Hamas’ın Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in bugün Gazze Şeridi’ni hedef alan bombalı saldırısında, İsrailli esirler arasında bulunan Modiin Yahudi yerleşim bölgesinden 19 yaşındaki kadın asker Faul Azai Mark Asiani’nin öldüğü, bir askerin ise orta derecede yaralandığı belirtildi.

Bu açıklamanın gerçekliğini belgeleyen bir materyali daha sonra yayınlayacaklarını belirten Kassam Tugayları, konuya ilişkin ayrıntı vermedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx