Bakan Yerlikaya: Operasyonlarda 75 gayrimenkule ve 34 araca el kondu

Bakan Yelikaya: 3 İlde Operasyon düzenledik, 7 Kişi Tutuklandı

Bakan Yelikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Çanakkale merkezli Balıkesir ve Tekirdağ’da düzenlenen operasyonlarda 7 kişinin tutuklandığını ve 1 milyar 250 milyon TL değerindeki 75 gayrimenkule ve 34 araca el konulduğunu duyurdu.

Yerlikaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Tefecilik yapan organize suç örgütüne karşı 3 ilde düzenlediğimiz operasyonlarda 7 şahıs tutuklandı, 1 milyar 250 milyon TL değerindeki 75 gayrimenkule ve 34 araca el kondu.”

Çanakkale merkezli Balıkesir ve Tekirdağ’da düzenlenen operasyonlar kapsamında, Jandarma tarafından “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak” ve “Tefecilik” suçlarına yönelik çalışmalar yapıldı. Operasyonlar sonucunda 9 şüpheliden 7’si tutuklanırken, 2’sine adli kontrol kararı verildi.

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda tespit edilen suçlar arasında;

  • Faizle borç vererek vatandaşları borçlandırma,
  • Yüksek faizle verilen paraların teminatı olarak belgeler imzalama,
  • Ödeme yapamayan mağdurların mal varlıklarına tehdit ve baskı uygulama

yer alıyordu. Operasyonun ardından 1 milyar 250 milyon TL değerinde 75 gayrimenkul ve 34 araca el konuldu.

Operasyon sırasında ele geçirilen materyaller arasında;

  • 2.478 adet çek ve senet,
  • 10 adet çek defteri,
  • Bilgisayarlar, cep telefonları, dokümanlar ve dijital materyaller

bulunmaktaydı.

Bakan Yelikaya, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılığını ve operasyonlara katılan Jandarmayı tebrik ederek, “Tefecilere geçit yok. Allah yardımcınız olsun.” dedi.

“Tefecilere geçit yok”

Related Posts

Joseph Borrell: ABD askerleri bir ayda 550 Gazzeliyi katletti

Eski Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell​​​​​​​, ABD paralı askerlerinin bir ayda 550 Gazzeliyi öldürdüğünü açıkladı. AB Konseyi ve Komisyonunu buna sessiz kalmakla suçlayan Borrell, “Gazze’deki suçlara karşı herhangi bir eyleme geçmek için isteksiz kalmaya devam ediyorlar.” dedi.

Bakan Yerlikaya duyurdu: Yangından etkilenen vatandaşlar için ödeme

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, orman yangınlarıyla sarsılan İzmir, Bilecik ve Manisa için toplamda 21 milyon 603 bin 400 TL ödeme yapıldığını duyurdu.

Merak edilen soruyu vekiller kahvaltıda Erdoğan’a sordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz aylarda feshedildiğini duyuran terör örgütü PKK’nın silahlarının, elektrikli cihazlarla yakılarak imha edileceğini açıkladı.

İsrail basınından Rusya iddiası: Gizlice görüşüldü

İsrail’in Tahran yönetimiyle ile varılan ateşkes sırasında İran ve Suriye konularında Rusya ile gizli görüşmeler yürüttüğü iddia edildi.

Nissan, 443 bin aracını apar topar geri çağırdı! Araç sahipleri tek tek aranacak

Nissan ABD’de motor arızası sebebiyle 443 binden fazla aracını geri çağırdı. Otomotiv devi arıza nedeniyle araç sahiplerini arayıp bilgilendirecek

İklim Kanunu Teklifi, Meclis’te kabul edildi

TBMM Genel Kurulu’nda, ‘İklim Kanunu Teklifi’ kabul edildi.