Aydın Ünal: Pazartesiden itibaren kimse Ekrem İmamoğlu’nu hatırlamayacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yolsuzluktan tutuklanan Ekrem İmamoğlu üzerinden yaptığı yerli ve milli markaları boykot çağrısına, Türk ekonomisini batırma planı da eklendi.

Vatandaşa alışveriş yapmama konusunda çağrı yapan CHP, bunu da eline yüzüne bulaştırdı. Halk, esnafa sahip çıktı.

Yerli markaları hedefe koyup ekonomiyi çökertmeyi arzulayan CHP’nin boykot hamlesi, Kadıköy ve Nişantaşı başta olmak üzere yabancı markaları vurmuş oldu.

Yaşananlar, Ersin Çelik moderatörlüğünde TVNET’te canlı yayınlanan Siyaseten programında ele alındı.

Özel’in önce sokak çağrısı sonrasında ise Türk ekonomisini batırma planını değerlendiren Yeni Şafak Yazarı Aydın Ünal, pazar günü yapılacak CHP kurultayına dikkat çekti.

“Pazartesiden itibaren kimse Ekrem İmamoğlu’nu hatırlamayacak”

Özel’in arkasında Ekrem İmamoğlu olmadan da kurultay kazanmak için çabaladığını vurgulayan Ünal,
“Maltepe mitingi, boykot, hepsi şahsi ikbali için yaptığı eylemler. Seçilsin ya da seçilmesin, pazartesi bu tiyatro bitecek. Pazartesiden itibaren İmamoğlu’nu kimse hatırlamayacak, biz ona acır duruma geleceğiz. Bütün mesele CHP kurultayı.”

diye konuştu.

“Ne sokak eylemleri ne boykot… CHP kitlesi bunu bir yere taşıyacak durumda değil”

Ünal’ın değerlendirmelerinin tamamı şöyle:

“560 milyar lira civarında bir yolsuzluk hacminden bahsediliyor. “İBB bütçesi bu kadar, nasıl o kadar olsun?” diyorlar. Bir kere, yolsuzluğun alanı bütçeyle ilgili değil; birçok iddia ortaya çıktı ve ispatlandı.

Bütçenin dışında, İstanbul’da büyük bir para ve rant var. AVM’lere diyorlar ki: “Para vereceksin, vermezsen ceza yazarız.” Bu, bütçe dışı bir para mesela.

Reklam panolarının kiralanması işi de öyle. 100 milyon dolara kiralanıyor. Bu paraların birilerinin cebine gittiğini görüyoruz. Ortada çok büyük bir zarar var. Peki, bu nereye gidiyor? İBB’nin bütçesi ve İstanbul’un rantının üzerine çökmüşler.

İmamoğlu ve babası, “Mal varlığı edinmedik.” diyor. Listeye baktığımızda, eski mal varlığıyla kıyasladığımızda zaten çok uçuk bir mal varlığı edinmişler. Beylikdüzü Belediye Başkanı’yken elde etmemiş, sonradan ortaya çıkmış. Birdenbire zenginleşmiş. Canlarını ortaya koyan gençlerin biraz bunları sorgulaması lazım.

İmamoğlu gerçekten aptalmış, bunları gizleyememiş. İngiliz büyükelçiyle yemeğe gitmek için tüm yollar kapalıyken kendi yollarını açtırmış. Bu kadar aptalca veriler koyuyor ortaya. “Bu kadar çalarım, götürürüm.” diyor. Böyle bir rahatlığın içinde.

Bu elde ettiği parayla İstanbul kurultayını, sonra da CHP büyük kurultayını satın alıyor. Özel’in genel başkan olmasını sağlıyor. CHP’nin içindeki tartışmalar, itiraflar ve şikayetler üzerine bu skandallar ortaya çıkıyor.

Pazar günü ne olacak? Özel, “Ben arkamda İmamoğlu olmadan genel başkan seçilebiliyorum.” demek istiyor. Kışkırtmaların altında bu yatıyor. Maltepe mitingi, boykot, hepsi şahsi ikbali için yaptığı eylemler. Seçilsin ya da seçilmesin, pazartesi bu tiyatro bitecek. Ne boykot ne eylem ne de polisle çatışma olacak.

Pazartesiden itibaren İmamoğlu’nu kimse hatırlamayacak, biz ona acır duruma geleceğiz. Kimse hatırlamayacak. Bütün mesele CHP kurultayı. Tamamen sona erecek. İmamoğlu, içeriye atılmasını kullanarak kitleyi harekete geçirmeye çalışıyor.

İmamoğlu ile bir işi kalmayacak. İmamoğlu’nun elinde bir güç de yok; İngiltere, Almanya, Fransa arkasında değil. Elde ettiği gelir de ortadan kayboldu, para da yok. CHP, pazartesi itibarıyla İmamoğlu’nu unutmuş olacak.

Ne sokak eylemleri ne boykot… CHP kitlesi bunu bir yere taşıyacak durumda değil. Başarıya ulaşmaları mümkün değil, böyle bir güce sahip değiller.”

Related Posts

Rüşvet görüntüleri sonrası tutuklanmıştı… Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Tüter itirafçı oldu

Manavgat Belediyesi’ne yönelik operasyonda rüşvet görüntüleri sonrası tutuklanan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter, itirafçı oldu.

Bebek’te ünlü pastanenin yıkımına başlandı!

İstanbul Boğazı’nda bulunan Bebek Otel, Mandarin Otel ve Ottoman Otel’deki kaçak yapılar için yıkım kararı verildi. Bugün Baylan Pastanesi’nde yıkıma başlandı.

AKP’li Ensarioğlu: Bundan sonra süreç daha hızlı yürüyecek, daha somut adımlar atılacak

AKP’li Ensarioğlu: Bundan sonra süreç daha hızlı yürüyecek, daha somut adımlar atılacak

105 kişiye mezar olan Bilge Sitesi davası… İstinaf, MHP’li eski belediye başkanının cezasını onadı!

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi, 6 Şubat depremlerinde 105 kişinin hayatını kaybettiği Bilge Sitesi davasında, eski MHP’li Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, imar müdürlüğü çalışanı Sevinç Ayşe Argun, fenni mesuller Ayhan Gedik ve Haluk Koç’a verilen 21’er yıl hapis cezasını hukuka uygun buldu.

Somali askeri eğitim kampına bombalı intihar saldırısı!

Somali’nin başkenti Mogadişu’da bir askeri eğitim kampına bombalı intihar saldırısı düzenlendi. Adını açıklamayan bir polis memuru olaya ilişkin açıklamasında, “Şu an bölgedeki can kayıplarını teyit edemiyoruz ancak, Eş-Şabab bölgedeki yabancılar da …

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin görevden uzaklaştırıldı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin görevden uzaklaştırıldı