AKP’li Tayyar: Turizm Bakanı AKP için taşınması ağır bir yüktür

Bolu İl Özel İdaresi: Denetim Yetkisi Turizm Bakanlığı’nda

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, Bolu’da yanan otel bölgesindeki denetim yetkisini İl Özel İdaresi’ne atfettiği konuda netlik sağlandı. Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, mevzuatın açık olduğunu belirterek sorumluluğun Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait olduğunu vurguladı.

Eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar sosyal medya platformu X üzerinden konuyla ilgili paylaşım yaptı. Tayyar, “Turizm Bakanı, her bürokratın işini bilemeyebilir ama çuvaldızı başkasına batırmadan önce iğneyi kendine batırsaydı, masumiyetine inanırdım” ifadelerini kullandı.

Tayyar’ın paylaşımında belirttiği gibi, Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, valilik emrindeki bir bürokrat olarak Bakan Ersoy’un iddialarını yalanladı. Köstereli, 2015’teki İl Özel İdaresi raporunun sadece adres değişikliğiyle ilgili olduğunu vurgulayarak, “Denetim yetkisi Turizm Bakanlığı’nda” dedi. Otel sahibi Halit Ergül de Turizm Bakanlığı’nın oteli 15 Aralık 2024’te denetlediğini belirterek, kapılarla ilgili eksiklikler bulunduğunu ancak yangın önlemleriyle ilgili eksiklik tespit edilmediğini söyledi.

Turizm Bakanı’nın olayı karartmayı tercih ettiğini savunan Tayyar, “Maalesef, 79 canımızı kaybettiğimiz elim hadisede hakikate ulaşmak yerine karartmayı tercih etti. Turizm Bakanı artık AK Parti için taşınması ağır bir yüktür” ifadeleriyle yazısını noktaladı.

Related Posts

Nijerya’da sel; en az 150 ölü

Nijerya’da sel; en az 150 ölü

Sosyal medya iki çocuğunun yanında dayak atılan babaya sahip çıktı

Marmaray’da yer tartışmasında çıkan kavgada çocukların yanında darp edilen babaya sosyal medyada destek yağdı.

Kayıp müzisyenlerin cesetleri ormanlıkta bulundu

Meksika’nın Tamaulipas eyaletinde “Grupo Fugitivo” müzik grubunun 5 üyesi kayboldu. 25 Mayıs’ta kaybolan müzisyenlerin cesetleri ormanlık alanda bulundu.

Trump: Gazze’de ateşkes önümüzdeki günlerde açıklanabilir

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze’de ateşkes önümüzdeki günlerde açıklanabileceğini, İran ile anlaşmaya yakın olduklarını ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşeceğinden emin olduğunu söyledi.

Çin, yeniden kullanılabilen roketini fırlattı: SpaceX’in peşinden geliyor

Çinli özel uzay şirketi Space Epoch, yeniden kullanılabilir sıvı yakıtlı roketini başarıyla test ederek uzay teknolojisinde önemli bir eşik geçti. Falcon 9’un izinden giden bu girişim, Pekin’in uzay yarışında ABD’yi yakalama hedefini güçlendirdi.

Düğün magandası penceredeki genç kızın hayatını kabusa çevirdi

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde düğünde çıkan kavgada ateşlenen tüfekten çıkan saçmalar, pencereden izleyen 22 yaşındaki Nazar Sepetçi’nin yüzüne isabet etti. Genç kadın bir gözünü kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldı.