ABD’de süpermarkete silahlı saldırı: 3 ölü

ABD’nin Arkansas eyaletinde silahlı bir saldırgan bir süpermarkete ateş açtı. Dün yaşanan olayda üç sivil hayatını kaybetti, aralarında iki polis memurunun da olduğu 10 kişi yaralandı. Arkansas Eyalet Emniyet Müdürü Mike Hagar, basına yaptığı açıklamada, silahlı saldırganın da polisle çıkan çatışmada yaralandığını söyledi.

‘ŞÜPHELİ DE VURULARAK GÖZALTINA ALINDI’

Reuters haber ajansının aktardığına göre, silahlı saldırı, 3 bin 200 nüfuslu Fordyce kasabasındaki Mad Butcher isimli markette yaşandı. Hagar, konuya ilişkin açıklamasında, “Maalesef 11 masum sivilin vurulduğunu, bu kişilerin üçünün hayatını kaybettiğini doğrulayabildik. İki kolluk kuvveti de çıkan çatışmada yaralandı. Şüpheli de vuruldu ve gözaltına alındı” ifadelerini kullandı. Saldırının nasıl gerçekleştiği konusunda bilgi vermeyen Eyalet Emniyet Müdürü, iki polis ile saldırganın hayatta kalmalarının beklendiğini belirtti.

BAZI YARALILARIN DURUMU ‘SON DERECE KRİTİK’

Hagar, yaralı sivillerden bazılarının durumunun ‘son derece kritik’ olduğunu, bazılarının ise hayati tehlikesinin bulunmadığını anlattı. Arkansas Valisi Huckabee Sanders da sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, ‘hayat kurtarmak için hızlı ve kahramanca eyleme geçen kolluk kuvvetleri ile ilk yardım ekiplerine’ teşekkür etti, ‘dualarının bu korkunç olayda’ mağdur olanlarla olduğunu söyledi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx