İşgal kararı kabul edilemez

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefonda görüştü. Görüşmede İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve son durum ele alındı. Erdoğan görüşmede İsrail’in, Gazze’nin tümünü askeri kontrol altına alma kararının asla kabul edilemeyeceğini, Türkiye’nin bölgede ateşkesin sağlanması için diplomatik çabalarını sürdürdüğünü ifade etti. Görüşmede, Fransa, İngiltere ve Kanada’nın Filistin Devletini tanıyabileceklerine dair açıklamalarının kıymetli olduğunu vurgulayan Erdoğan, Batı’da İsrail’e yönelik eleştirilerin dozunun arttığını, Türkiye’nin bölgede kalıcı barışın tesisine çalışmaya devam edeceğini belirtti.

ALİYEV İLE ANLAŞMAYI GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Azerbaycan ile Ermenistan arasında barış yolunda sağlanan ilerlemelerin memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Erdoğan, tesisi hedeflenen kalıcı barış ve istikrar ortamının tüm bölgenin huzur ve istikrarına da katkı sağlayacağını ifade etti. Erdoğan, Türkiye’nin bu hedef doğrultusunda gerekli desteği vermeyi sürdüreceğini belirtti. Üçlü zirve hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgi veren Aliyev, Ermenistan ile normalleşme sürecindeki rolünden dolayı Erdoğan’a teşekkür etti. Azerbaycan doğal gazının Türkiye üzerinden Suriye’ye ihracatının başlamasının olumlu olduğu değerlendirilerek, bunun Suriye’nin enerji güvenliği ve refahının güçlenmesine katkı sağlayacağı kaydedildi.

Related Posts

FIFA’dan Adana Demirspor’a kötü haber

FIFA, Adana Demirspor’a 6 puan silme cezası verdi. 1. Lig’de mücadele edecek olan Adana Demirspor sezona -6 puandan başlayacak.

Alaca’da Trafik Denetimi: 52 Bin TL Cezalı

Çorum’un Alaca ilçesinde yapılan denetimde 18 araca toplam 52 bin TL para cezası kesildi.

Üniversite Öğrencisi Silahla Vuruldu, 5 Şüpheli Tutuklandı

Aydın’da bir üniversite öğrencisi başından vurulmuş bulundu, erkek arkadaşı tutuklandı.

İnegöl’de Silahlı Gasptan 6 Tutuklama

İnegöl’de mobilya sahibi Ahmet H.’yi gasp eden 8 şüpheliden 6’sı tutuklandı, 8 bin lira çalındı.

Bakan Göktaş, Yalova’da nikah şahitliği yaptı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi” çerçevesinde faizsiz kredi desteği sağlanan çiftin nikah şahidi oldu.

Döviz Bürosuna Silahlı Saldırı!

FATİH’te motosikletli şüpheliler döviz bürosuna ateş açtı, 3 kişi gözaltına alındı.