Çocuklarda yazın sık görülen tehdit: Gastroenterit

Uzmanlar, mide gribinin aslında gastroenterit olarak bilinen ve bulantı, kusma, ishal gibi belirtilerle kendini gösteren bir hastalık olduğunu söylüyor. En sık karşılaşılan nedenler arasında rota ve norovirüslerin yer aldığını belirten uzmanlar, genellikle kirli su ve gıdalar yoluyla veya hasta kişilerle temasla bulaşabilen bu virüslerin özellikle bağışıklık sistemi zayıf çocuklarda daha ağır semptomlara yol açabileceğine dikkat çekiyor.

Sıvı Kaybına Karşı Uyarı

Gastroenteritin özellikle küçük çocuklar ve bebeklerde ciddi sıvı kaybına neden olabileceğini vurgulayan uzmanlar, “Eğer çocuk sıvı alamıyorsa, idrarı azalmışsa veya ateşi düşmüyorsa hemen bir sağlık kuruluşuna başvurulmalı. Sıvı kaybı tedavi edilmezse ölümcül olabilir” uyarısında bulunuyor.

Doğru Beslenme Tedavisi

Hastalığın tedavi sürecinde doğru beslenmenin büyük önem taşıdığını belirten uzmanlar, çocukların az ve sık beslenmesi gerektiğini, yoğurt çorbası, haşlanmış patates, pirinç, muz gibi hafif yiyeceklerin tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, şekerli, yağlı ve baharatlı gıdalardan uzak durulması gerektiğini belirtiyor.

Hijyen Önemli

Gastroenterit vakalarının çoğunun hijyen eksikliğinden kaynaklandığını hatırlatan uzmanlar, tuvalet sonrası ellerin mutlaka sabunla yıkanması gerektiğini ve çocukların ortak oyuncak ve eşyalarını kullanmadan önce dezenfekte edilmesi gerektiğini söylüyor.

Related Posts

Diş sıkma masum değil, bakın neleri etkiliyor!

Çocuklarda gece diş gıcırdatması masum bir alışkanlık değil! Pedodonti Uzmanı Doç. Dr. Aslı Patır Münevveroğlu, diş sıkmanın tedavi edilmediğinde hem fiziksel gelişimi hem de ruhsal sağlığı olumsuz etkilediğini söylüyor. İşte dikkat etmeniz gerekenler…

Y kuşağının yeni korkulu rüyası bu kanser türü oldu: Neden çıktığı bilinmiyor

Giderek daha fazla genci etkileyen agresif kanser türü, uzmanları ve araştırmacıları alarma geçirdi. Henüz kesin nedeni tespit edilemedi ancak yayılma hızı endişe verici boyutlara ulaştı.

Bebeklerde inmemiş testis tedavisinde geç kalınması kısırlık ve kanser riskini artırıyor

Medipol Sağlık Grubu’ndan Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, yeni doğan erkek bebeklerde sıkça görülen inmemiş testis tedavisinde gecikmenin doğurganlığı olumsuz etkileyebileceğini ve testis kanseri riskini artırabileceğini belirtti.

Yazın bu yiyecekleri asla tüketmeyin: Vücudun soğuma mekanizmasını zorluyor

Yaz aylarında serin kalmanın yolu sofranızdan geçiyor. Uzmanlara göre, sıcak havalarla başa çıkmanın en etkili yolu, klima kullanımının yanı sıra doğru beslenme alışkanlıklarını benimsemekten geçiyor. İşte yazın tüketilmemesi gerekenler…

Doç. Dr. Diktaş: Bozulmaya başlayan etler, bakteriyel enfeksiyonlara yol açabilir

Doç. Dr. Diktaş: Bozulmaya başlayan etler, bakteriyel enfeksiyonlara yol açabilir

Yağlanma, kepek, kaşıntı, dökülme! Saç derisi detoksu nasıl yapılır?

Sağlıklı saçlar, sağlıklı bir saç derisiyle başlar. Günlük yaşamın koşuşturması, çevresel kirlilik, kullanılan ürünlerin kalıntıları ve bazen farkında olmadan yaptığımız hatalar… Hepsi saç derimizin doğal dengesini bozabiliyor. Bu dengesizlik zamanla yağlanma, kepek, kaşıntı ve hatta saç dökülmesi gibi sorunlara yol açabiliyor. Peki ne yapmalı?