Aleyna Çakır’ın ölümüne ilişkin davada, keşif talebi reddedildi

‘Sema Esen’in Ölümüyle İlgili Ümitcan Uygun Davası Devam Ediyor

‘Aleyna Çakır’ olarak da bilinen Sema Esen, 3 Haziran 2020 tarihinde Ankara Keçiören’deki evinde boynunda ip ile yaşamını yitirdi. Esen’in sevgilisi olduğu belirtilen Ümitcan Uygun’un, şiddet uyguladığı anlara ait görüntüler ise sosyal medyada paylaşıldı. Esen’in intihar etmesi sonrasında ortaya çıkan bu görüntüler büyük yankı uyandırdı. Uygun, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı ancak daha sonra serbest bırakıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sonucunda Uygun hakkında dava açıldı.

Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, Ümitcan Uygun’a ‘İntihara teşvik etmek ve intihar kararını kuvvetlendirme’ suçundan 10 yıl, ‘Eziyet etme’ suçundan da 8 yıla kadar olmak üzere toplam 18 yıl hapis cezası talep ediliyor. Ümitcan Uygun, duruşmalara katılarak savunma yaparken, Esen’in ailesi ve avukatları da mahkemede hazır bulunuyor.

Mahkemede tanık olarak dinlenen sanık Uygun’un ağabeyi Erol Uygun, “Ümitcan ile Sema arkadaşlardı. Biz Sema’yı yaptığı işten dolayı istemiyorduk. Ümit, ayrılacağını söyleyince annemizle konuştu ve ayrıldılar. Olayın sabahı cenaze haberini aldık ve cenazeye katıldık” ifadelerini kullandı. Mahkeme başkanının sorusu üzerine, intihara teşvik veya eziyet etme konusunda bilgisinin olmadığını belirten Uygun, Esen ailesinin avukatlarının keşif talebini reddeden mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Related Posts

Fatih Erbakan’dan Ferdi Zeyrek mesajı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, evinde elektrik akımına kapılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e acil şifalar diledi.

Afganistan’dan başka ülkelere kaçan Afganlara ‘Geri dönün’ çağrısı

Afganistan geçici hükümeti Başbakanı Molla Muhammed Hasan Ahund, Taliban’ın 15 Ağustos 2021’de yönetimi ele geçirmesinin ardından başka ülkelere kaçan Afganlara ülkelerine geri dönmeleri için çağrı yaptı.

ABD yapımı helikopterlerin alımını askıya aldılar: “Ukrayna savaşının analizine dayanmaktadır”

Polonya’nın, ordusu için ABD yapımı 32 S-70i Black Hawk helikopteri alımını askıya aldığı belirtildi. Polonya’nın kamu yayıncısı TVP World’ün haberine göre, Polonya Savunma Bakan Yardımcısı Pawel Bejda ile Genelkurmay Başkanı Wieslaw Kukula konuyla …

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Özel’e telefon: Ferdi Zeyrek için geçmiş olsun dileklerini iletti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel’i telefonla arayarak, evinde elektrik akımına kapılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek için geçmiş olsun dileklerini iletti.

Elon Musk, Trump’ın ‘Epstein dosyalarında’ yer aldığını iddia eden paylaşımını sildi

ABD Başkanı Donald Trump ile son günlerde yaşadığı tartışmaların ardından Elon Musk’ın, Trump’ın Epstein dosyalarında isminin yer aldığını öne sürdüğü X paylaşımını sildiği ortaya çıktı.

‘Cehenneme Açılan Kapı’ 50 yıl sonra kapanıyor

Bundan 50 yıl önce bir Sovyet kazası sonucu doğan ve metan salımıyla alev alev yanan krater nihayet sönüyor. Bilim adamları, doğal gaz akışının ciddi şekilde azaldığını ve alevlerin neredeyse görünmez hale geldiğini söylüyor.