İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri gözaltılara ve soruşturmalara tepki gösterdi

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenleri, bugün TÜSİAD dün de HDK bileşenlerine açılan soruşturmaları protesto etti

“Alışmayacağız, gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz” yazılı pankart açan grup adına basın açıklaması metnini Aykut Akdemir okudu.

Akdemir, iktidarın muhalefet üzerinde baskıyı artırdığını belirterek, “Artık neredeyse her yeni güne siyasi parti yöneticileri ve üyeleri, gazeteciler, sanatçılar, sendika başkanları, sendika yöneticilerinin gözaltına alınma ya da tutuklanmaları haberleriyle uyanıyoruz” dedi.

Son olarak DEM Parti, EMEP, SYKP, ESP, Yeşil Sol Parti ve DBP yönetici ve üyeleri ile gazeteciler, sanatçılar ve sendika üyelerinin de aralarında bulunduğu 52 kişinin gözaltına alındığını hatırlatan Akdemir, “Her gün toplumsal muhalefeti kriminalize etmeye çalışan siyasal iktidar, bir yandan kayyumlarla halkın iradesini gasp ederken, diğer yandan toplumsal muhalefeti bastırma ve sindirme aracı haline getirdiği yargı eliyle, sendika üye ve yöneticilerine, siyasetçilere, gazetecilere, sanatçılara, kısaca adalet mücadelesi veren bütün kesimlere karşı baskılarına hız kesmeden devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, son bir hafta içerisinde yaşanan gelişmelere dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul’da CHP belediyelerine yönelik operasyonlarda, belediye meclis üyeleri ve başkan yardımcıları da dahil olmak üzere 10 kişi tutuklandı. Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Abdullah Zeydan’a 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atandı. Antep OSB işçilerinin direnişi, Antep Valiliği’nin 15 günlük eylem yasağıyla engellenmeye çalışıldı. BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, işçi direnişine destek verdiği için tutuklandı. Tatvan Belediyesi Eş Başkanı Mümin Erol gözaltına alındı, ifade işlemleri sonrası serbest bırakıldı. Van’da gözaltına alınan 20 kişi tutuklandı. Gezi eylemleri gerekçesiyle tutuklanan Ayşe Barım, tahliyesine karar verilmesine rağmen itiraz üzerine tekrar tutuklandı. Son olarak 52 kişi gözaltına alındı.”

“Gözaltılar derhal serbest bırakılsın”

Akdemir, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak yaşanan hukuksuzlukları kınadıklarını belirterek şunları söyledi:

“Her yeni gün yeni bir hukuksuzluğa alışmayacağız! Gözaltılarla, kayyumlarla, baskılarla toplumu susturamazsınız. Kayyumlarda ısrar edenler, emekçilerin, sendikaların ve halkın sesini kesmeye çalışanlar bilsin ki: Biz susmayacağız, mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Gözaltılar derhal serbest bırakılsın.”

Related Posts

Rüşvet görüntüleri sonrası tutuklanmıştı… Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Tüter itirafçı oldu

Manavgat Belediyesi’ne yönelik operasyonda rüşvet görüntüleri sonrası tutuklanan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter, itirafçı oldu.

Bebek’te ünlü pastanenin yıkımına başlandı!

İstanbul Boğazı’nda bulunan Bebek Otel, Mandarin Otel ve Ottoman Otel’deki kaçak yapılar için yıkım kararı verildi. Bugün Baylan Pastanesi’nde yıkıma başlandı.

AKP’li Ensarioğlu: Bundan sonra süreç daha hızlı yürüyecek, daha somut adımlar atılacak

AKP’li Ensarioğlu: Bundan sonra süreç daha hızlı yürüyecek, daha somut adımlar atılacak

105 kişiye mezar olan Bilge Sitesi davası… İstinaf, MHP’li eski belediye başkanının cezasını onadı!

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi, 6 Şubat depremlerinde 105 kişinin hayatını kaybettiği Bilge Sitesi davasında, eski MHP’li Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, imar müdürlüğü çalışanı Sevinç Ayşe Argun, fenni mesuller Ayhan Gedik ve Haluk Koç’a verilen 21’er yıl hapis cezasını hukuka uygun buldu.

Somali askeri eğitim kampına bombalı intihar saldırısı!

Somali’nin başkenti Mogadişu’da bir askeri eğitim kampına bombalı intihar saldırısı düzenlendi. Adını açıklamayan bir polis memuru olaya ilişkin açıklamasında, “Şu an bölgedeki can kayıplarını teyit edemiyoruz ancak, Eş-Şabab bölgedeki yabancılar da …

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin görevden uzaklaştırıldı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin görevden uzaklaştırıldı