“Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanan akademisyen Çiğdem Bayraktar Ör’ün tutukluluğuna itiraz edildi

 Eleştirel bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla tutuklanan akademisyen Çiğdem Bayraktar Ör‘ün tutukluluğuna itiraz edildi. Avukatı Hüseyin Ersöz tarafından verilen dilekçede, Ör’ün babasının sağlık durumu da gerekçe gösterildi. Ersöz, “Ne yazık ki bu süreçte, kızının haksız şekilde özgürlüğünün kısıtlanması, babasının sağlık durumunun ağırlaşmasına ve yoğun bakıma kaldırılmasına neden oldu. Çiğdem Ör’ün babası Bursa Şehir Hastanesi’nde ‘entübe edilmiş’ durumda” dedi.

Sosyal medyadan yaptığı eleştirel bir paylaşım nedeniyle 13 gündür tutuklu bulunan akademisyen Çiğdem Bayraktar Ör’ün avukatı Hüseyin Ersöz, tutukluluğa itiraz başvurusu yaptı.

“Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanan akademisyen Çiğdem Bayraktar Ör’ün avukatından açıklama

Müvekkilinin, yakın zamanda burun ameliyatı geçirdiğini ve  halen tıbbi takip ve özel bakım gerektiren bir sağlık durumuna sahip olduğunu kaydeden Ersöz dilekçesinde, “Öyle ki müvekkil cezaevinde dahi nefes almasını oldukça güçleştiren slikon koruyucu/destekleyeciler kullanmaktadır. Tutukluluk hali, müvekkilin mevcut sağlık durumu göz önüne alındığında, geri dönüşü mümkün olmayan sağlık risklerine yol açabilecek niteliktedir” dedi.

Müvekkilinin 67 yaşındaki babası Ali İhsan Bayraktar’ın Bursa Şehir Hastanesi’nde yoğun bakımda entübe durumda olduğunu belirten Hüseyin Ersöz, “Şeker hastası olan ve son dönemde böbrek yetmezliği şikayetleri gelişen Ali İhsan Bayraktar’ın durumu, kızının tutuklanmasına bağlı yaşadığı üzüntü nedeniyle ağırlaşmış, 4 gündür entübe durumda tedavi edilmeye çalışılmaktadır. Müvekkilimizin babasının sağlık durumu oldukça kritik olup, müvekkilimizin babasını belki de son kez görebilmesi, ölçülü olmayan tutuklama tedbirinin sonlandırılmasıyla mümkün olabilecektir.” ifadelerine yer verdi. 

Soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan başvuruda, savcılığın resen tutukluluğu sona erdirmesi ya da Sulh Ceza Hakimliğinin talebi değerlendirmesi istendi. (ANKA)

Related Posts

Sarılacak kefen, defnedilecek mezar yok: Morglar sahipsiz ceset dolu

İsrail’in Gazze’deki soykırımı 21 aydır devam ediyor ve artık ne hastanelerdeki morglarda ne de cenazeleri defnedecek mezarlıklarda yer kaldı. Nasır Hastanesi yetkilileri, “Kefenimiz de kalmadı. Kimsesiz cenazeleri gelip alın ve defnedin” diyerek Gazzelilerden destek istedi.

Joseph Borrell: ABD askerleri bir ayda 550 Gazzeliyi katletti

Eski Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell​​​​​​​, ABD paralı askerlerinin bir ayda 550 Gazzeliyi öldürdüğünü açıkladı. AB Konseyi ve Komisyonunu buna sessiz kalmakla suçlayan Borrell, “Gazze’deki suçlara karşı herhangi bir eyleme geçmek için isteksiz kalmaya devam ediyorlar.” dedi.

Bakan Yerlikaya duyurdu: Yangından etkilenen vatandaşlar için ödeme

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, orman yangınlarıyla sarsılan İzmir, Bilecik ve Manisa için toplamda 21 milyon 603 bin 400 TL ödeme yapıldığını duyurdu.

Merak edilen soruyu vekiller kahvaltıda Erdoğan’a sordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz aylarda feshedildiğini duyuran terör örgütü PKK’nın silahlarının, elektrikli cihazlarla yakılarak imha edileceğini açıkladı.

İsrail basınından Rusya iddiası: Gizlice görüşüldü

İsrail’in Tahran yönetimiyle ile varılan ateşkes sırasında İran ve Suriye konularında Rusya ile gizli görüşmeler yürüttüğü iddia edildi.

Nissan, 443 bin aracını apar topar geri çağırdı! Araç sahipleri tek tek aranacak

Nissan ABD’de motor arızası sebebiyle 443 binden fazla aracını geri çağırdı. Otomotiv devi arıza nedeniyle araç sahiplerini arayıp bilgilendirecek