BOTAŞ’tan açıklama: Şubatta doğalgaza zam gelecek mi?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ.’nin (BOTAŞ) şubat itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı doğal gaz ile elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik yapılmadığını açıkladı.

Konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine şubatta uygulayacağı satış fiyatı, 1000 metreküp doğalgaz için 5 bin 631 lira olarak açıklandı.

Ekmek üreticileri için tarife, 1000 metreküp doğalgaz için 8 bin 549 lira olarak belirlendi. Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin lira olarak duyuruldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar dün gazetecilerin doğalgaz zammına yönelik bir sorusuna yanıt vermişti. Bakan Bayraktar, 2025’in ilk çeyreği için zam olmayacağını duyurmuştu.

ELEKTRİK FATURALARI ARTACAK

Öte yandan elektrikte kademeli fatura dönemine geçildi. 1 Şubat itibarıyla aylık 471 kilovat saat tüketimi olan aboneler sübvansiyon dışında kalacak ve faturalarına gerçek maliyet yansıtılacak, faturalarda ciddi bir artış yaşanacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar dün yaptığı açıklamada, 42 milyon aboneden 1,2 milyon abonenin bu durumdan etkileneceğini ifade etti.

417 kilovatsaat sınırını aşıldığında ise fatura yaklaşık olarak iki katına çıkacak. Örneğin düzenleme öncesi 1000 lira fatura ödeyen bir mesken abonesi, 417 kilovat saat aşıldığında yaklaşık 2 bin lira ödeyecek.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Buldan’da Kekik ve Tütün Üreticileri Sezonun Tadını Çıkarıyor

Buldan’da kekik ve tütün fiyatları yükselirken, üreticiler bereketli bir sezon geçiriyor.

Kredi Kartı Komisyonlarına Düzenleme İhtiyacı

TESK Başkanı Palandöken, kredi kartı komisyonları yüzünden vatandaş ve esnafın mağdur olduğunu belirtti.

SEDAŞ’tan Yüksek Teknolojili Cihaz Yatırımı

SEDAŞ, arıza müdahalesini hızlandırmak için 5 yüksek teknolojili yeraltı kablo test cihazı aldı.

Ergene’de Sağlıksız Gıda İşletmesine Ceza

Ergene’deki gıda deposuna 210 bin 622 TL ceza verildi, hijyeniz koşullarda ürün işlemi tespit edildi.

Kars’ta Kırsal Kalkınma Hibeleri İmzalandı

KKYDP 16. Etap kapsamında Kars’ta 44 yatırımcıya toplam 47.8 milyon TL hibe sözleşmesi imzalandı.

Söğüt Belediyesi’nden Kadınların Güçlenmesine Protokol

Bilecik’in Söğüt ilçesinde kadınların istihdamını artırmak amacıyla Söğüt Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, kadın kursiyerlerin eğitim aldığı kursları desteklemeyi ve Kadın Kooperatifi’nin kurulmasını hedefliyor.