Kadın sürücü seferberliği

CILT Türkiye, Kadın Sürücüleri Destekleyen Bir Proje Hayata Geçiriyor

Lojistik ve taşımacılık sektöründe önde gelen bir otorite olan The Chartered Institute of Logistics and Transport (CILT), 1919 yılında İngiltere’de taşımacılık ve lojistik sektörünün geleceğini şekillendirmek amacıyla kuruldu. Bugün 50’den fazla ülkede 35 binden fazla üyeyi desteklemektedir.

CILT Türkiye’nin kadın kanadı WiLAT, 444 İstihdam Ofisi iş birliği ile “5 Yılda 5.000 Kadın Sürücü Seferberliği” projesini başlatıyor. Proje kapsamında ülke genelinde kadın sürücü sayısının artırılması hedeflenmektedir. “Kadın Şoför Havuzu” için sürücü adayları aranmaktadır. Başvuru yapabilmek için adayların 20-45 yaş aralığında, en az lise mezunu ve en az B grubu ehliyet sahibi olmaları gerekmektedir.

Proje, hafif ve ağır ticari araç sürücülüğünü kapsayacak ve katılımcılara sadece sürücülük eğitimi değil, aynı zamanda meslek hayatlarında güçlenmelerine yardımcı olacak temel eğitimler de sunulacaktır. Eğitimler, uluslararası standartlarda düzenlenecek ve katılımcılara uluslararası geçerliliği olan sertifikalar verilecektir.

Bu proje ile kadın sürücü istihdamını artırarak, lojistik sektöründeki toplumsal cinsiyet eşitsizliğine katkı sağlamayı ve sektördeki dijital dönüşüm ile güçlü bir değişim yaratmayı amaçlıyoruz. Ulusal ve uluslararası standartları hedefleyen bu çalışmalar, lojistik sektörünün geleceğini belirlemede kilit bir rol oynamaktadır.

5 Yılda 5 Bin Kadın Sürücü

WiLAT Başkanı Esra Kıvrak, Türkiye’de lojistik sektöründe kadın istihdamının çok düşük olduğunu belirtiyor. Bu sebeple “Kadın Şoför Havuzu” projesini başlattıklarını ve 5 yılda 5 bin kadın sürücüyü sektöre kazandırmayı hedeflediklerini söylüyor. Projede yer almak isteyen kadınlara eğitim olanakları sağlanacak ve istihdam imkanları sunulacaktır. Ayrıca kadınların birbirlerine destek olmalarını ve başarılı rol modellerin geliştirilmesini destekleyeceklerdir.

Başkent’in Kadın İstihdamı Raporu

Kadın Dostu Markalar Platformu tarafından hazırlanan “Ankara Kadın Dostu Markalar Endeksi” raporu, Ankara’da kadınların istihdam edilme oranlarının düşüklüğüne dikkat çekiyor. Rapora göre, Ankara genelinde kadın çalışanların toplam istihdama oranı yüzde 24,5’te kalmıştır.

Kadın Dostu Markalar Platformu, kadınların iş dünyasında güçlenmesini desteklemek ve farkındalık çalışmalarını arttırmak amacıyla “Kadın Dostu Markalar Endeksi” projesini hayata geçirmiştir. Proje kapsamında yapılan araştırma, kadın istihdamı ve cinsiyet eşitliği konularında farkındalık yaratmanın önemini vurgulamaktadır.

Ankara Kadın Dostu Markalar Endeksi Raporu’na göre, kadın istihdamı sektörel olarak farklılık göstermektedir. Bazı sektörlerde kadın istihdamı yüksekken, bazılarında oldukça düşüktür. Özellikle inşaat, enerji ve bilişim teknolojileri gibi sektörlerde kadın istihdamı düşüktür. Sektörler arasında ciddi farklılıklar bulunmaktadır.

Related Posts

Çin Merkez Bankası kısa vadeli faizleri düşürdü

Çin Merkez Bankası (PBoC), ABD ile karşılıklı tarife artışlarıyla tırmanan ticaret gerilimine karşı ekonominin ve finans piyasalarının istikrarını sağlamak üzere para politikası tedbirleri açıkladı.

Yargıtay’dan kritik fazla mesai kararı

Türkiye, OECD ülkeleri arasında haftalık ortalama 45,7 saat ile en uzun süre çalışan ülke. Ancak işçiler, yaptıkları fazla mesainin karşılığını alamayabiliyor. Yargıtay’ın kararı, iş sözleşmelerine konan “fazla çalışma ücrete dahildir” ibaresine sınırlama getiriyor.

Anneler Günü yaklaştı, gül fiyatları uçtu

Anneler Günü öncesinde çiçek satışlarında hareketlilik yaşanmaya başladı. Annesine ya da sevdiklerine çiçek almak isteyen vatandaşlar gülü tercih edince gül fiyatları da bir anda fırladı. İnternetteki çiçek uygulamalarında 11 adet gül 799 liradan satışa sunuldu.

Kalpte 3 milyar dolar tasarruf

Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortak çalıştığı Üreten Sağlık Modeli kapsamındaki en önemli projelerden olan Kalp Akciğer Makinesinde (KAM) ufuk göründü.

2021 Aralık ayından bu yana en düşük oran

Yıllık enflasyon yüzde 37.86 olarak açıklandı. TÜFE’de Aralık 2021’den bu yana en düşük oran olarak kayıtlara geçti. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarının 4 aylık enflasyon farkı yüzde 13.36, memur maaşlarında ise fark yüzde 6.94 oldu.

Romanya’da işsizlik geriledi

Romanya’da mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı, Şubat 2025’teki yüzde 5,6 seviyesinden Mart ayında yüzde 5,5’e indi. Bu değişimle birlikte ülkede işsiz sayısı 3 bin 800 kişi azalarak 453 bin 100’e düştü. Ancak detaylara bakıldığında kadınlar …